Prima sentinţă din România de condamnare la închisoare cu executare pentru uciderea unui câine

Prima sentinţă din România de condamnare la închisoare cu executare pentru uciderea unui câine

Un bărbat a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că în urmă cu trei ani a omorât câinele unui vecin. Sentința este definitivă și este prima de acest fel din România.

Câinele care a fost ucis este de rasă Amstaff, avea vârsta de 12 ani, era microcipat și figura în evidențele Poliției. Decizia condamnării bărbatului care a omorât animalul aparține Curții de Apel Galați, este definitivă și a fost anunțată pe 17 ianuarie, la aproape trei ani de la producerea incidentului, potrivit digi24.ro.

Animalul a fost omorât cu un cuțit chiar pe scara blocului în timp ce cei doi bărbați se certau din cauza unor țurțuri. Proprietarul câinelui a făcut plângere la Poliție și a avut câștig de cauză în urma procesului.

„După trei ani de judecată, astăzi s-a luat decizia definitivă de a-l pedepsi pe cel care mi-a omorât câinele. Mă bucur pentru că i-au dat pedeapsa maximă. A fost condamnat la un an cu executare. Cred că și-a făcut bagajul, l-am văzut în fața blocului, se pregătește pentru închisoare”, a spus proprietarul animalului.

Potrivit deciziei instanței, proprietarul câinelui va primi suma de 5.000 de lei drept despăgubiri morale. Acesta a anunțat că va dona banii asociației Ajutați-l pe Lăbuș din Galați.

„Mă bucur că instanța ia decizii față de cei care maltratează animale. Sper că această decizie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea, în sfârșit se aplică pedeapsa maximă pentru astfel de fapte. Mulțumesc proprietarului care a anunțat că va dona banii asociației, suma este binevenită, avem mulți câini de salvat”, a declarat Corina Grigore, președintele asociației gălățene, potrivit Mediafax.

Comenteaza