Breaking news Video Primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Procesul, tergiversat 10 ani

Primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Procesul, tergiversat 10 ani
| Foto: captura video - Catalin Chereches

În luna aprilie a anului viitor faptele de corupţie de care este acuzat primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș s-ar fi prescris. O nouă amânare a procesului l-ar fi scutit pe primar de puşcărie. 

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Acesta acuză justiţia că i-a "furat" 10 ani din viaţă şi afirmă cu mândie că Dumnezeu crede în nevinovăţia sa.  

Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la patru la cinci ani pedeapsa complementară de a fi ales în autoritățile publice sau în alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcția de primar, a transmis digi24.ro

Este vorba despre fapte din perioada 2011-2013. Odată decizia definitivă a judecătorilor de la Curtea de Apel pronunțată va fi trimisă în regim de urgență polițiștii din Maramureș, urmând să o pună în aplicare.

În următoarele ore polițiștii au această îl vor căuta pe edil sau vor aștepta ca acesta să se predea. Nu este foarte clar unde este primarul. Știm doar că, în noaptea de joi spre vineri, edilul a publicat un mesaj video de 10 minute pe contul oficial, în care a continaut să-și suțină nevinovăția în acuzațiile de luare de mită, ba chiar i-a acuzat pe judecători că au tergiversat inutil acest proces.

Decizia vine în contextul în care socrii lui au fost ridicați de anchetatorii de la DNA și sunt în arest preventiv pentru că ar fi încercat să ajunga la unul dintre cei doi judecători care au dat decizia definitivă și pentru a-l mitui, ca să îl achite pe Cherecheș.

Comenteaza