Update Dragnea, în fața instanței: "Sunt nevinovat". Procesul, AMÂNAT până în 20 mai

Dragnea, în fața instanței: "Sunt nevinovat". Procesul, AMÂNAT până în 20 mai

Judecătorii au admis cererea avocaţilor de amânare a procesului DGASPC Teleorman. Dragnea, declaraţii în faţa instanţei: „Menţin declaraţia dată anterior, precum şi cea de la confruntare. Doamna preşedinte, aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat."

UPDATE 15:20 Judecătorii au admis cererea avocaţilor de amânare a procesului DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, fiind stabilit termen pe data de 20 mai, la ora 11:00.

UPDATE 14:58 Liviu Dragnea a spus, în incheierea declaraţiei sale de la instanţa supremă, că din punctul lui de vedere dosarul DGASPC Teleorman este unul politic şi că, în cazul în care va fi condamnat definitiv, el vrea să ştie şi pentru ce anume, deoarece se consideră nevinovat.

„Mai am o întrebare, dacă voi fi condamnat să ştiu şi pentru ce. Dincolo de sentimentul de nevinovăţie. Nu ştiu legătura dintre fascism şi procesul meu. Nu am avut niciodată discuţii cu Alesu Floarea în sediul Consiliului Juddeţean sau la mine în birou în legătură cu cele două inculpate. Sunt total nevinovat şi vă asigur, indiferent de ce decizie veţi lua, nu am ştiut că cele două doamne nu merg la serviciu şi consider că e un dosar politic. Reafirm că sunt nevinovat”, a spus Dragnea în încheierea declaraţiei din faţa instanţei.

UPDATE 14.00 Dragnea, declaraţii în faţa instanţei: Aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat

„Menţin declaraţia dată anterior, precum şi cea de la confruntare. Doamna preşedinte, aşa cum am spus şi la fond, sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştinţă că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) şi Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menţine pe cele două în funcţie. Nu sunt de acord cu afirmaţiile din motivarea de la fond că aş fi minimalizat nişte atribuţii. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea ci a Consiliului Judeţea, potrivit legii. Atribuţiile de coordonare directă le aveau colegiul director şi secretarul judeţului”, a declarat Liviu Dragnea, în faţa magistraţilor.

Dragnea a mai spus că nu a discutat cu nimeni astfel încât două angajate să fie acceptate la DGASPC Teleorman şi să nu frecventeze locul de muncă pentru a lucra la PSD.

„Nu este adevărat că în anul 2008, Alesu Floarea ar fi venit să discute cu mine despre situaţia celor două inculpate, Stoica şi Botorogeanu. Nici în anul 2009. Nu am avut discuţii cu Alesu Floarea despre modificarea organigramei şi înfiinţarea biroului secretariat”, a mai declarat liderul PSD.

UPDATE 12:45 Judecătorii au decis, în urma deliberării, să respingă cererea formulată de apărarea lui Liviu Dragnea de recuzare a Simonei Enceanu, magistrat care face parte din complet, pe motiv există materiale de presă din care rezultă că soţul ei ar fi susţinător PSD.

Apărarea lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut în instanţă recuzarea unei judecătoare din procesul lui Dragnea. Ea spune că sunt materiale în presă din care rezultă că soţul unei judecătoare, Simona Enceanu, e susţinător PSD: „Am găsit un material. Soţia îl judecă pe Liviu Dragnea, soţul e fan PSD. În acest moment, e afectată imparţialitate doamnei judecător, dânsa nu mai poate face parte din complet”, a spus avocata lui Dragnea, citată de Mediafax.

Gălăgie în fața ÎCCJ: Dragnea, așteptat atât de protestatari, cât și de susținători

Jandarmii au ridicat şi condus la secţia de poliţie trei persoane prezente la sediul ÎCCJ, unde s-a prezentat Liviu Dragnea pentru a fi audiat în dosarul DGASPC Teleorman. De asemenea, au fost luate măsuri de siguranţă, deoarece sunt două tabere, susţinători ai lui Dragnea şi protestatari.

„Trei persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării şi luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse. Sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face parte din categoria obiectivelor de importanţă deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi”, informează Jandarmeria Bucureşti.

Dragnea a fost huiduit de protestatarii Rezist, care s-au îmbrâncit. Au fost prezenţi şi susţinătorii lui Dragnea, care au strigat: „Dragnea, nu uita, ţara e de partea ta!” şi „PSD!”. De cealaltă parte, protestatarii au strigat: „PSD, ciuma roşie” şi „La puşcărie!”.

Comenteaza