Rareș Bogdan, după votul pentru Tăriceanu: "Dacă o mamă săracă fură o pâine, face închisoare. Dacă un demnitar e suspectat că a luat șpagă, e protejat de colegi"

Rareș Bogdan, după votul pentru Tăriceanu: "Dacă o mamă săracă fură o pâine, face închisoare. Dacă un demnitar e suspectat că a luat șpagă, e protejat de colegi"

Rareș Bogdan a reacționat, pe Facebook, după ce Senatul a respins cererea DNA privind ridicarea imunității parlamentare a lui Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că asta "arată că reîntoarcerea socialiștilor din România la valorile democrației este imposibilă".

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Europarlamentarul PNL consideră că "scutul pe care l-a făcut din nou PSD în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu arată că reîntoarcerea socialiștilor din România la valorile democrației este imposibilă" și că "în ciuda perdelelor de fum de după pierderea alegerilor, PSD se dovedește același partid care blochează anchetele penale, protejează corupții și pulverizează statul de drept".

"Pentru a nu știu câta oară, coaliția toxică PSD-ALDE refuză să permită justiției să decidă asupra vinovăției unui demnitar. Din nou, demnitarii suspecți de corupție din PSD-ALDE sunt considerați de colegii lor mai presus de românii de rând. Dacă o mamă săracă fură o pâine, face închisoare minimum 6 luni. Dacă un demnitar este suspectat că a luat șpagă, este protejat de colegii lui", spune Rareș Bogdan.

Liberalul precizează că una dintre prioritățile Partidului Național Liberal, "când va prelua puterea", este regândirea sistemului de imunități și privilegii ale demnitarilor.

"Constituția spune limpede, la articolul 16, pct 1, că cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Iar la punctul 2, se arată clar: Nimeni nu este mai presus de lege. 
Deoarece Constituția a fost făcută tocmai pentru a permite interpretări și portițe prin care demnitarii suspecți pot scăpa rigorilor legii (capitolul referitor la Imunitate), PNL se obligă să propună revizuirea Legii fundamentale astfel încât în România să nu mai existe cetățeni de rang 1 și cetățeni de rang 2.
Vă reamintesc, DNA îl acuză pe Tăriceanu că a primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. PSD amână votul din toamna anului trecut. ... Suntem datori să restabilim echitatea în România!!", a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza