Primarul din Şimleu Silvaniei condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu

Primarul din Şimleu Silvaniei condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu

Primarul din oraşul Şimleu Silvaniei, prim-vicepreşedinte al PNL Sălaj, Septimiu Ţurcaş, a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Sentinţa a fost pronunţată luni, de Tribunalul Maramureş, într-un dosar complex vizând semnarea de către primar a unor acte ilegale de proprietate pentru terenuri, dar şi avizarea plăţii de către Ţurcaş a unor lucrări pentru Primăria Şimleu Silvaniei, care în realitate nu au fost realizate, anunţă Agerpres.

Conform sentinţei pronunţate luni, Septimiu Ţurcaş a fost condamnat la pedeapsa de trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, fiind totodată exonerat de acuzaţia de fals în înscrisuri, din acelaşi dosar. Instanţa a decis, totodată, menţinerea sechestrului asupra unui apartament şi a unor terenuri aparţinând primarului din Şimleu Silvaniei.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi alţi 7 inculpaţi.

De asemenea, judecătorii au decis confiscarea sumelor de 155.974 lei, respectiv 25.183,50 lei şi 29.950,67 lei de la doi dintre inculpaţi.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Comenteaza