Salvaţi Democraţia, salvaţi-vă Onoarea, Domnule Prim-Ministru

Salvaţi Democraţia, salvaţi-vă Onoarea, Domnule Prim-Ministru
Zilele trecute am fost mai mult pe drumuri, călătorind prin ţară cu probleme profesionale.

La un moment dat, am prins la televizorul din camera de la hotel o ştire care m-a siderat: un cetăţean român dintr-un oraş de undeva din sudul ţării a fost amendat de organele de ordine pentru că "a tulburat liniştea publică", pentru că, în fapt, i-a strigat premierului Emil Boc, la propriu şi la figurat, nemulţumirea sa: viaţa grea ce o duce în ultimii ani. Statisticile din ţară, dar şi din străinătate demonstrează fără echivoc deteriorarea nivelului de trai din România ultimilor ani. Nimeni nu poate tăgădui că majoritatea românilor au trăit mai dificil în ultima vreme!

Domnule Prim-Ministru Emil Boc, sunt convins că "pedepsirea" acestui cetăţean care a cutezat să-şi strige public nemulţumirea faţă de cei care conduc azi ţara în care el trăieşte mai greu a fost un exces de zel din partea unui agent ori a unui şef de poliţie locală care a vrut să se pună bine cu superiorii săi. Refuz să cred să aţi ordonat ca el să fie amendat doar pentru că a îndrăznit în mod democratic, chiar dacă a făcut-o într-o manieră mai vocală, să îşi exprime un punct de vedere. Acceptând şi insinuarea unora că acel cetăţean, ca, de altfel, mulţi alţi cetăţeni români care şi-au vărsat năduful în aceste zile, a fost "agentul" PSD, el şi ei au tot dreptul să îşi exprime paşnic nemulţumirea. Domnia Voastră ştiţi foarte bine că în regimul comunist trecut nu se puteau aduce conducătorului iubit numai laude, azi, într-o democraţie, conducătorii sunt fie ovaţionaţi, fie huiduiţi.

De aceea, pentru a arăta românilor şi lumii întregi că amendarea acelui cetăţean a fost o slugărnicie dusă până la extrem de nişte funcţionari care poate mai cred că România este o ţară care trăieşte în trecut, Vă Rog, Excelenţa Voastră, returnaţi-i cetăţeanului amendat, din salariul Domniei Voastre, suma care a plătit-o ca amendă şi care-i va îngreuna şi mai mult viaţa. Dacă respectivul nemulţumit a fost un agent PSD, atunci cu siguranţă v-aţi câştigat un admirator, poate nu i-aţi schimba opţiunea politică, dar i-aţi câştiga respectul. Dacă a fost un simplu cetăţean, apolitic, atunci poate îl veţi câştiga de partea partidului Domniei Voastre. Oricum, cu gestul de a-i returna amenda, veţi salva simbolic Democraţia în România şi vă veţi câştiga respectul multor români care, deşi poate v-au votat, sunt extrem de nemulţumiţi de traiul lor din ultimii ani. Vă veţi salva şi Onoarea proprie, Excelenţa Voastră.

În numele unei relaţii de respect şi colegialitate,

Prof. univ. dr. Ioan Bolovan

 

Comenteaza