Scandalagii riscă până la 5 ani de închisoare! Ce se întâmplă dacă fapta este comisă de o persoană înarmată sau însoţită de un câine considerat periculos

Scandalagii riscă până la 5 ani de închisoare! Ce se întâmplă dacă fapta este comisă de o persoană înarmată sau însoţită de un câine considerat periculos

Scandalagii care tulbură ordinea și liniștea publică riscă până la cinci ani de închisoare, conform unei amendament la Codul penal, admis, marți, în comisia juridică din Senat.

Comisia juridică din Senat a întocmit raport favorabil pentru proiectul de modificare a Codului penal, prin care este prevăzut, printre altele, aplicarea unei pedepse cu închisoare de la trei luni la doi ani sau amendă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor, tulbură ordinea şi liniştea publică, se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani”, preciza articolul inițial, scrie ziarulunirea.ro.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Cristian Ţâgârlaş, a precizat, în intervenţia sa online, că în proiect au fost reintroduse unele aspecte care erau discutabile iniţial.

„Au fost rearanjate poziţiile exprimate de către iniţiatori în demersul iniţial, au fost reintroduse unele aspecte care erau discutabile, respectiv amenda.

Şi, de asemenea, s-a menţinut caracterul de maximizare a pedepselor în ceea ce priveşte unele infracţiuni extrem de periculoase – hărţuirea minorilor, tâlhăria în varianta în care persoana tâlhărită nu se poate apăra”, a transmis Ţâgârlaş.

Un alt amendament prevede că „fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani”, iar dacă fapta este comisă „de o persoană înarmată, care are asupra sa un obiect periculos sau care este însoţită de un câine considerat periculos potrivit legii, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime”.

Comenteaza