Sechestru pe averea lui Tăriceanu! Fostul președinte al Senatului, urmărit penal de DNA

Sechestru pe averea lui Tăriceanu! Fostul președinte al Senatului, urmărit penal de DNA

Călin Popescu-Tăriceanu este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de luare de mită în valoare de 800.000 de dolari. Pentru a recupera prejudiciul echivalent în lei - 3.204.640 lei, procurorii au pus sechestru pe bunuri imobile care îi aparțin.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Călin Popescu-Tăriceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru luare de mită.

Procurorii anticorupţie susțin că Tăriceanu, în calitate de prim ministru, ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanţă, transmite Digi24.

"În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore", spun anchetatorii.

"În vederea confiscării obiectului infracţiunii de luare de mită, în cauză s-a dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparţinând lui Călin Popescu-Tăriceanu până la concurenţa sumei de 800.000 USD, echivalent în lei - 3.204.640 lei", menţionează aceștia.

Fostul președinte al Senatului a mers vineri la sediul DNA din București, unde a spus că "acest dosar pleacă de la premise false".

Comenteaza