Tăriceanu, audiat în cazul cererii DNA de urmărire penală. Când se dă verdictul

Tăriceanu, audiat în cazul cererii DNA de urmărire penală. Când se dă verdictul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost audiat, marţi, în Comisia juridică în cazul solicitării DNA de încuviinţare a urmăririi sale penale.

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale, a fost audiat marţi, începând cu ora 10, în Comisia juridică. Accesul presei a fost interzis.

Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.

 

Comisia Juridică va da marți un verdict

 
Robert Cazanciuc a anunțat marți, după audierea lui Tăriceanu în Comisia Juridică, că peste o săptămâna se va da votul pe cererea DNA.

„Am convenit cu avocatul dlui Tăriceanu ca până luni de dimineață să depună note scrise, în urma întrebărilor din partea membrilor Comisiei. Rămâne ca în ședința Comisiei Juridice de marți, peste o săptămână, să supunem dezbaterii întregul material probator, ținând cont de ceea ce am discutat astăzi, de ceea ce vom primi în notele scrise. Tot marți vom da și un vot pe cererea formulată de Parchet”, a spus Robert Cazanciuc, după audierea lui Tăriceanu.

Cazanciuc a anunțat, astăzi, data la care senatorii vor lua o decizie privind încuviințarea urmăririi penale a șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care DNA vrea să îl pună sub acuzare în dosarul Microsoft.

"Noi nu suntem aici nici judecători nici procurori noi suntem chemați să aprobăm cererea de aprobare a urmăririi penale. Fiecare membru al comisiei a studiat dosarul, 73 de dosare este cam mult. Fiecare membru are timp la dispoziție. Noi suntem aici pe repede înainte, dacă e nevoie de clarificări ele trebuie aduse.

Aici  nu e vorba de un vot pentru sau împotrivă. Senatul este chemat să exercite o anumită atribuție. Dacă o va face sau nu, vom afla marți. Dezbaterea a fost destul de consistentă, cu lucruri clare de clarificat. Suntem într-o procedură, încă nu avm toate elementele la îndemână. Dezbaterea a fost destul de consistentă, cu lucruri clare de clarificat pentru Comisie. Avem o săptămână la dispoziție pentru a clarifica tot ce am dezbătut astăzi", a declarat Robert Cazanciuc.

Comenteaza