Celebrul țepar imobiliar Traian Onuc, arestat din nou! Mai mulți clujeni au plătit degeaba bani pentru locuințe care nu existau în realitate

Onuc face parte din gruparea de trei bărbați despre care polițiștii au anunțat astăzi că au înșelat mai mulți clujeni. Aceștia au achitat avansuri sau chiar prețul integral pentru garsoniere sau apartamente în construcție care, de fapt, nu erau autorizate. 

Polițiștii de investigații criminale din Cluj-Napoca au efectuat, luni, patru percheziții, dintre care trei la domiciliul suspecților acuzați de înșelăciune și una într-un spațiu utilizat de aceștia ca birou.

Investigațiile polițiștilor au arătat că, în perioada 2021-2022, "trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile".

Conform anchetatorilor, actele întocmite cu cumpărătorii nu erau semnate în fața unor notari publici sau autentificate, cum este prevăzut în lege, iar locuințele nu erau predate în termenele menționate în respectivele documente, încheiate în mod ilegal.

La imobilele percheziționate au fost descoperite zeci de sisteme informatice, printre care laptopuri și tablete, telefoane mobile și peste 7.000 de cartele telefonice, despre care polițiștii bănuiesc  că ar fi fost sau urmau să fie utilizate pentru comiterea unor fapte de înșelăciune similare. De asemenea, anchetatorii au ridicat, în urma perchezițiilor, sume de bani și acte.

Doi dintre bărbați, unul de 36, și altul de 63 de ani, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior instanța de judecată a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

"Unul dintre cei trei bărbați este cercetat deja în mai multe cazuri de înșelăciune, cu un prejudiciu estimat până în acest moment la aproximativ cinci milioane de euro", informează IPJ Cluj într-un comunicat de presă.

Celebrul țepar imobiliar Traian Onuc, arestat din nou! Mai mulți clujeni au plătit degeaba bani pentru locuințe care nu existau în realitate

Este vorba, potrivit Clujust, despre celebrul țepar imobiliar Traian Onuc, care a mai fost reținut în 2016 și care are la activ sute de clujeni înșelați. Despre acesl caz ZIUA de CLUJ a mai scris AICI.

Editor web: Nicușor Mitrea

Comenteaza