Toader amână interviul pentru postul de procuror european

Toader amână interviul pentru postul de procuror european
| Foto: sursazilei.ro

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că amână desfăşurarea interviului pentru selecţia candidaţilor pentru funcţia de procuror european din partea României.

"Vă aducem la cunoştinţă faptul că interviul programat pentru data de 22 martie pentru selecţia candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european va fi reprogramat la o dată ulterioară, ce urmează a fi anunţată pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei", potrivit informării publicate pe pagina de internet a instituţiei.

Pe 22 februarie, Ministerul Justiţiei anunţa că a declanşat procedura de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european.

Potrivit MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel, are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

Potrivit calendarului, interviul urma să aibă loc în perioada 18 - 22 martie, la sediul Ministerului Justiţiei.

În urma susţinerii interviului, arăta MJ, comisia selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului viitor. Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, se află printre favoriţi la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Parchetului European.

Comenteaza