Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore în Bulgaria, anunţă oficialii de la Sofia/ Ce spune Ministrul Justiției

Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore în Bulgaria, anunţă oficialii de la Sofia/ Ce spune Ministrul Justiției

Elena Udrea a fost reţinută joi pentru 24 de ore de către poliţia bulgară în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia.

Fostul ministru al dezvoltării regionale şi turismului Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare pentru corupţie, a fost reţinută joi pentru 24 de ore de către poliţia bulgară în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia, relatează vineri BTA, conform Agerpres.

Potrivit agenţiei bulgare de presă, Elena Udrea a fost reţinută în apropierea punctului de control Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia. Poliţia bulgară a fost informată că aceasta a comis infracţiuni în timpul mandatului său de ministru, între 2009 şi 2012, obţinând mită de peste 12 milioane de lei româneşti şi 1,1 milioane de euro de la mai multe companii.

DPA comentează că fostul ministru al turismului s-a sustras pentru a doua oară justiţiei, trecând cu maşina graniţa în Bulgaria cu puţin timp înainte de confirmarea de către justiţia română a sentinţei de şase ani de închisoare pentru corupţie.

Ce spune Ministrul Justiției

Ministrul Justiţiei afirmă că aducerea în ţară a Elenei Udrea depinde de instanţa din Bulgaria, dar nu ar trebui să dureze foarte mult.

”Totul depinde acum de instanţa bulgară, dar nu va dura foarte mult pentru că avem mandat european de arestare şi există aceea procedură JAI”, a declarat ministrul Justiției Cătălin Predoiu.  

Acesta a explicat că, dacă autorităţile din Bulgaria vor solicita alte documente, atunci se va implica şi Ministerul Justiţiei.  

”Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. (...) Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere. Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei”, a mai declarat ministrul.  

Fostul ministru Elena Udrea, dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în Bulgaria. 

Comenteaza