Udrea, repetenta

Udrea, repetenta
O ampla cercetare Eurostat la nivelul intregului continent releva o realitate tulburatoare. Cel putin din perspectiva carierei politice a doamnei Elena Udrea. Si anume faptul ca turismul romanesc ocupa ultima pozitie in top.

Hopa! Pai cine s-a batut, pana acum, cu caramida in piept, angajand si uriase cheltuieli pentru a promova ceea ce, de fapt, s-a dus de-a berbeleacul? Nu cumva doamna ministru Elena Udrea?
Este adevarat, exista regrese in 2010 si in tari cum este, de pilda, Marea Britanie. Probabil ca, la nivelul uriasului turism practicat in Marea Britanie, o scadere cu cateva procente a gradului de utilizare al spatiilor de cazare din hoteluri reprezinta o hemoragie semnificativa. Totusi, Marea Britanie, sau alte cateva tari, putine la numar, in care s-au inregistrat regrese, obtin anual din servicii turistice sume fabuloase, in comparatie cu Romania. In ceea ce priveste tara noastra, realitatea este de doua ori dramatica. In primul rand pentru ca inregistram, la capitolul turism, cea mai mare scadere dintre toate statele Uniunii Europene si, in al doilea rand, fiindca ne plasam - si ne-am consolidat pe aceasta pozitie - efectiv pe ultimul loc sub aspectul numarului de zile si de nopti petrecute in spatiile hoteliere romanesti de catre turistii straini.
Asadar, sub conducerea inteleapta si energica si intens mediatizata si bine finantata a doamnei Elena Udrea, turismul in Romania, in loc sa fi crescut, a scazut. Ceea ce inseamna ca, in loc sa iesim in castig din perspectiva incasarilor bugetare la acest capitol, iesim in pierdere. Probabil ca, daca vreo comisie de ancheta parlamentara se apuca sa faca vreo cercetare, va constata ca ministerul condus de doamna Udrea mai mult a cheltuit decat a castigat. Daca nu ar exista, ar fi probabil mai bine.

 

Cititi mai mult pe CorectNews - http://news.corect.com/politics/elena-udrea-repetenta

 

Comenteaza