Un militar din Cluj a obținut daune de 10.000 de euro de la o televiziune care l-a indicat greșit ca fiind un criminal

Un militar din Cluj a obținut daune de 10.000 de euro de la o televiziune care l-a indicat greșit ca fiind un criminal
| Foto: https://www.modena.gaiaitalia.com/

Un clujean a fost indicat greșit de o televiziune ca fiind un criminal. Acum are de primit 10.000 euro de la televiziunea care a preluat o știre ilustrată greșit din presa italiană, despre o crimă comisă în Italia într-o familie de români.

În procesul de la Tribunalul Cluj, bărbatul, militar în cadrul unității militare din Câmpia Turzii, a arătat că în seara zilei de 24 septembrie 2022 a primit şi mesaje de la colegii săi în care era întrebat ce s-a întâmplat cu el, unde se află în acel moment şi alte asemenea întrebări care, la acel moment nu aveau nicio logică, a transmis adevarul.ro.

Acesta a aflat apoi cu stupoare că și-ar fi ucis soția. Colegii i-au spus că în cadrul unității militare se vorbește că și-a ucis soția și că această informaţie ar fi fost publicată de către postul de televiziune Antena 1 în cadrul jurnalului de ştiri.

Omul mai arătat că a fost contactat și de sora sa, care „i-a relatat faptul că a văzut o ştire în care se susţinea că acesta şi-ar fi ucis soţia, în timp ce copilul lor minor se afla în casă, fiind publicată şi fotografia în care apare imaginea reclamanţilor şi a fiicei lor”.

După două zile de tensiune, bărbatul a reușit să elucideze misterul. O știre difuzată de Antena 1, despre „sfârşitul cumplit al unei românce din Italia”, îl indica pe militarul clujean ca autor al crimei. Militarul a intentat proces trustului de presă şi a cerut daune morale de 70.000 de euro, iar soția sa - daune morale de 50.000 de euro.

„Asocierea imaginii reclamanţilor cu autorul şi cu victima omorului nu a fost una intenţionată și nici măcar rezultatul unei neglijențe grave. Imaginea a fost preluată de la o sursă credibilă, respectiv de la jurnaliştii locali care au analizat faptele la faţa locului (...)”, s-a apărat postul de televiziune în proces.

Tribunalul Cluj a admis, însă, în parte cererea reclamanților obligând Antena Group să le achite celor doi soți 6.000 de euro (pentru el), respectiv 4.000 de euro (pentru ea). Mai multe, AICI despre decizia instanței clujene. 

Comenteaza