Viorel Hrebenciuc, eliberat din închisoare. A executat doar 10 luni din pedeapsa de trei ani

Viorel Hrebenciuc, eliberat din închisoare. A executat doar 10 luni din pedeapsa de trei ani
| Foto: digi24.ro

Tribunalul Ilfov a dispus miercuri eliberarea condiţionată din închisoare a fostului deputat Viorel Hrebenciuc, după ce acesta a executat la Penitenciarul Jilava doar 10 luni din pedeapsa de 3 ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV.

Iniţial, Hrebenciuc primise o decizie nefavorabilă la Judecătoria Sectorului 4, însă Tribunalul Ilfov a dispus eliberarea lui mai devreme din penitenciar.

De menţionat că cei doi judecători din completul de la Tribunalul Ilfov au avut opinii divergente cu privire la cazul lui Hrebenciuc, astfel încât în complet a intrat un al treilea magistrat, care a înclinat balanţa în favoarea eliberării fostului deputat.

"Cu majoritate: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din Cpp, raportat la art. 587 din Cpp, admite contestaţia declarată de condamnatul Hrebenciuc Viorel, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art.587 din Cpp, raportat la art.60 alin.2 Codul penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat Hrebenciuc Viorel, aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Hrebenciuc Viorel, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Hrebenciuc Viorel, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă", se arată în decizia tribunalului.

Pentru a îndeplini condiţiile eliberării condiţionate, Viorel Hrebenciuc a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti şi a obţinut contopirea pedepselor primite în dosarele Giga TV (3 ani) şi cel privind retrocedările ilegale de păduri (2 ani), astfel încât la cele 8 luni executate în primul dosar s-au adăugat alte 10 luni din al doilea dosar.

Pe 14 septembrie 2021, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

În acelaşi dosar, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a primit 3 ani închisoare cu suspendare.

Potrivit DNA, în data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

Comenteaza