Update Emoții pentru Dragnea. DNA a cerut majorarea pedepsei. Instanța amână pronunțarea

Emoții pentru Dragnea. DNA a cerut majorarea pedepsei. Instanța amână pronunțarea
| Foto: realitatea.net

Magistraţii instanţei supreme au anunţat, luni, că resping toate solicitările formulate de avocaţii inculpaţilor din procesul lui Liviu Dragnea, inclusiv cea de amânare, şi că judecă luni ultimul termen.

UPDATE: Preşedintele completului de judecată de la Instanţa supremă a anunţat, luni, că magistraţii vor amâna pronunţarea unei sentinţe în cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemulţumit de ora târzie, iar preşedintele completului de judecată a spus că ”oricum vom amâna pronunţarea”.

Avocatul inculpatei Florea Alesu s-a plâns în instanţă că procesul ar putea dura până la ore târzii. "Apelul Parchetului nu vizează pe doamna Alesu. În privinţa apelului doamnei Alesu. O mărturisire personala, întotdeauna nu am agreat aceste judecăţi la ore târzii când avem un bioritm. Am să vă rog pentru anumite neconformităţi să mă scuzaţi", a declarat apărătorul în faţa instanţa, la care preşedintele completului de judecată a replicat "amânăm oricum pronunţarea".

______________________________________

Procurorul DNA a anunţat, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că solicită pedepse mai aspre pentru inculpaţii din procesul lui Liviu Dragnea. "Solicităm aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond", a precizat procurorul, potrivit Mediafax.

Instanţa a decis respingerea excepţiei de nelegalitate a constituirii completului de 3 judecători, respingerea cererilor de sesizare a CCR, dar şi cererea de amânare a procesului până după decizia Curţii Constituţionale.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă, luni, ultimul termen din dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Comenteaza