La Oradea se poate! Orașul are prima linie de tramvai din România construită după 1990 pe un amplasament nou

La Oradea se poate! Orașul are prima linie de tramvai din România construită după 1990 pe un amplasament nou
| Foto: oradea.ro

Premieră naţională la Oradea. În oraş a fost construită prima linie de tramvai după 1990 pe un amplasament nou. Lucrarea a fost realizată cu fonduri europene. Și la Cluj s-au cheltuit bani europeni pentru tramvai, fără să apară, însă, vreun metru nou de linie.

Prima linie de tramvai construită pe un traseu nou creat în România, după 1990, va fi inaugurată miercuri, la Oradea.

Investiţia a fost realizată cu fonduri europene în valoare de 11,6 milioane de euro.

„Această extindere a liniei de tramvai este o premieră pentru România după 1990. Au fost lucrări de montare a liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor şi tot ce a fost nevoie pentru ca linia de tramvai să poată fi dată, de mâine, în folosinţă. În următoarele zile mai rămân de montat panourile de informare pentru cetăţeni, cu minutele în care ajung tramvaiele în staţii”, a declarat primarul oraşului Oradea, Florin Birta.

Noua linie de tramvai are o lungime de 3,8 kilometri. Pe lângă linii, fire de contact şi stâlpi, au fost montate gazon cu sistem de irigaţii, instalaţii de semaforizare şi adăposturi în staţiile de tramvai.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza