Licitație de 19 milioane de euro pentru curățenia în jumătate din Cluj

Licitație de 19 milioane de euro pentru curățenia în jumătate din Cluj
| Foto: rosal.ro

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire pentru sectorul I din municipiu.

Este vorba despre 350 de străzi și trotuarele aferente din cartierele Mănăștur, Zorilor, Plopilor, Dâmbu Rotund, Gruia, Grigorescu și zona centrală – parțial (str. Cuza Vodă, P-ța Mihai Viteazu, străzile I. P. Voitești, Horea și Căii Ferate).

Sectorul I este deservit în prezent de firma Rosal. Ofertele se pot depune până în 12 martie, iar valorea estimată este de 91,7 milioane de lei. Contractul se încheie pe următorii cinci ani.

”Frecvența de încheiere a contractelor subsecvente este de unul pe an, în limita fondurilor bugetare și a necesităților autorității contractante. Valoarea celui mai mare contract subsecvent este de 17,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată”, se arată în anunțul publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Firmele care se înscriu la licitație trebuie să îndeplinească mai multe condiții, între care și cele referitoare la utilajele de care dispun. Vechimea maximă acceptată a utilajelor folosite pentru desfășurarea activităților este de patru ani, adică nu mai vechi de 2016. Firmele vor primi între 0 și 12 puncte în funcție de vechimea utilajelor la evaluarea ofertelor depuse.

"Ofertantul trebuie să demonstreze o experiență similară prin prestarea de servicii similare celor descrise în caietul de sarcini, duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor trei ani, în valoare cumulată de minimum 17 milioane de lei, fără TVA. Cerința minimă se va îndeplini la nivelul a maximum trei contracte”, se precizează în anunțul de licitație.

Firma care se va ocupa de deszăpezire trebuie să aibă capacitatea ca în caz de ninsoare să reacționeze în maximum 15 minute de la primirea dispoziției din partea partea primăriei. Pe lângă minimum 39 de utilajele specializate de curățenie și deszăpezire, cei care doresc sa participe la licitație trebuie să dispună de un număr minim de angajați, între care 30 de șoferi și 125 de lucrători, pentru salubrizarea străzilor.

De serviciile de salubrizare stradală și deszăpezire din Cluj se ocupă aceleași două firme, Rosal și Brantner, încă din 2005, ambele fiind responsabile de câte jumătate din oraș.

Primăria a mai lansat o licitație la expirarea contractelor cu aceste firme, în 2013, dar procedura a fost finalizată doar pentru sectorul II al orașului, fiind câștigată de Brantner. Pentru sectorul I licitația a fost organizată fără succes în ultimii șase ani, existând mai multe contestații și anulări ale procedurii.

Comenteaza