Licitație pentru Parcul Zorilor din Cluj. Boc: "Un milion de euro, atât ne-a costat hărțuirea prin procese pentru a ajunge la același rezultat"

Licitație pentru Parcul Zorilor din Cluj. Boc: "Un milion de euro, atât ne-a costat hărțuirea prin procese pentru a ajunge la același rezultat"

Primăria a reluat licitația pentru Parcul Zorilor din Cluj. Contractul este estimat la peste 7 milioane de lei iar ofertele se pot depune până în 15 februarie 2022. Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local. Durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni calendaristice.

Ofertantul trebuie să facă dovada pe partea de construcții experienței similare duse la bun sfârșit în ultimii 5 ani din maxim trei contracte în valoare cumulată de 6 milioane lei, fără TVA. Pentru partea de proiectare, ofertanții trebuie să facă dovadă ca au prestat servicii de proiectare fazele SF/ DALI/ proiect tehnic/ revizuire PT (oricare dintre aceste faze) pentru domeniile: spații verzi si pentru agrement, baze sau parcuri sportive, zone recreere, parcuri, duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 3 ani, în valoare cumulată de minim 200.000 lei fara TVA din maxim 3 contracte.

''Este primul proiect de acest fel din România, când o administrație locală expropriază teren unde s-ar fi dorit să se facă blocuri pentru a face parc. Doisprezece procese, atâtea am avut într-un an pentru a face acest parc. Le-am câștigat pe cele necesare pentru a putea face parcul. Costul? Un milion de euro, atât e diferența în privința costurilor față de cât era acum un an, atât ne-a costat hărțuirea fostului proprietar, prin procese, pentru a ajunge la acelați rezultat", a declarat edilul Emil Boc, în debutul ședinței de Consiliu Local, în cadrul căruia s-a aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție. 

Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. 


Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. 

Procesele au plecat de la faptul că terenul nu este unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei.

Comenteaza