Liderii politici participă la Summitul Comunităţii Politice Europene, în Republica Moldova

Liderii politici participă la Summitul Comunităţii Politice Europene, în Republica Moldova
| Foto: mediafax.ro

Țara vecină găzduiește cea de-a doua ediție a Summitului, la care sunt invitaţi să participe aproximativ 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni.

Evenimentul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanţă de Chişinău.

Ceremonia oficială de deschidere va avea loc 12:00, iar programul va continua cu şedinţele grupurilor de lucru în cadrul cărora vor fi discutate subiecte legate de securitate, energie şi conectivitate.

După-amiaza va fi rezervată întâlnirilor bilaterale dintre reprezentații statelor, iar la 17:00, Maia Sandu va susține o conferință de presă alături de liderii europeni.

La Summitul Comunităţii Politice Europene participă și Klaus Iohannis, care vede evenimentul drept o reuniune importantă a familiei europene.

"De la București, în drum spre Republica Moldova, împreună cu Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, o reuniune importantă pentru întreaga familie europeană", a tranmis președintele.

Comenteaza