Să urle muzica! Plusurile şi minusurile primei zile de Untold

Să urle muzica! Plusurile şi minusurile primei zile de Untold
Zeci de mii de petrecăreţi au încins ringul de dans, în acest caz gazonul stadionului Cluj Arena, în prima zi de desfăşurare a mult-aşteptatului festival Untold.

Încă de la prima trupă care a urcat pe scena desprinsă din basme, Şuie Paparude, zona fremăta de lume, iar festivalierii se zbenghuiau în voie pe ritmurile lor preferate. Venirea britanicului Tom Odell pe scenă a electrizat fanii artistului, versurile pieselor sale fiind fredonate la unison de mii de persoane.

Un spectacol de zile mari a oferit şi DJ-ul olandez Fedde Le Grand, care a băgat publicul în priză cu mixurile sale. Gazonul stadionului s-a umplut ochi de lume, iar festivalierii au ales să rămână pe poziţii şi la showul susţinut de Dimitri Vegas & Like Mike.

Dacă la Şuie Paparude şi la startul concertului Tom Odell erau sub 10.000 de persoane, la show-urile lui Fedde Le Grand şi a lui Dimitri Vegas & Like Mike numărul spectatorilor care dădeau din mâini sincron trecuse de 30.000. Şi era doar o noapte de joi!

Atmosfera de vacanţă, de relaxare completă, a dominat şi împrejurimile stadionului, unde te simţeai mai degrabă ca într-o staţiune de la malul mării decât ca în centrul unui oraş, după cum a punctat unul dintre participanţii la festival.

De-a lungul drumului stăteau înşirate zeci de standuri cu mâncare şi băuturi (alcoolice sau nu), câteva bancomate, pentru cei ce au uitat să-şi scoată din timp bani, câteva credit pointuri de unde să poată fi achiziţionate cardurile Festipay şi o serie de buticuri. Toate, pentru ca petrecăreţii să nu ducă lipsă de nimic.

Aleile erau înţesate de oameni, de la adolescenţi de 13-14 ani până la bunicuţi sau părinţi cu bebeluşi în braţe, toţi veniţi să se distreze, desigur. La fel de numeroşi erau şi fotografii prezenţi; oriunde îţi întorceai privirea riscai să fii imortalizat de obiectivul unuia sau altuia.

Dezamăgitoare a fost însă decizia DJ-ului britanic Duke Dumont de a nu mai veni la festival: anularea concertului său a fost anunţată în al doisprezecelea ceas, iar în locul lui a venit Lost Frequencies, care iniţial fusese programat să urce pe scenă abia mai târziu în noapte.

Ca orice eveniment, prima zi a festivalului Untold a fost presărată cu plusuri şi minusuri, pe care le puteţi afla mai jos!

Puncte forte

+ cozi relativ mici, de până la cinci minute, cu excepţia celor de la credit point-uri, unde festivalierii erau nevoiţi să aştepte în jur de 15 minute

+ show-uri de lumini şi lasere spectaculoase

+ toalete ecologice mai mult decât suficiente, curate şi fără mirosuri neplăcute, amplasate într-un colţ uşor accesibil

+ prestaţii scenice excelente

+ diversitate culinară

+ jandarmi şi agenţi de poliţie discreţi

+ lipsa cozilor la porţile de acces în perimetrul festivalului

Puncte slabe

- anularea în ultimul minut a show-ului lui Duke Dumont

- întârzieri la show-uri, care l-au pus în dificultate pe amfitrionul Fatman Scoop

- cozi uriaşe la toaletele din incinta stadionului

- porţiuni însemnate de iarbă rămase neacoperite, ce ar putea fi distruse de traficul constant de festivalieri pe parcursul următoarelor zile

- deşeuri aruncate peste tot, deşi existau destule coşuri de gunoi

Vineri e o nouă zi fierbinte la Untold Festival, iar vedeta scenei principale va fi trupa Avicii. Aceasta e programată să îşi înceapă show-ul după miezul nopţii, la 1.30.

Comenteaza