Fondatorul trupei Compact deschide o academie de rock pentru copii, la Cluj-Napoca

Fondatorul trupei Compact deschide o academie de rock pentru copii, la Cluj-Napoca
Fondatorul trupei Compact, Constantin Cămărăşan, va deschide în 1 februarie, la Cluj-Napoca, o academie de rock pentru copii, cu scopul de a găsi tineri talentaţi şi a de a-i încuraja în activitatea muzicală.

Cămăraşan a declarat, pentru Mediafax, că academia de rock va oferi copiilor cursuri de chitară, tobe, bass, clape, constituind o alternativă la statul în faţa calculatorului.

"Ne propunem prin această academie de rock, această şcoală de rock, să îi învăţăm pe copii să cânte, să descoperim şi să formăm trupe, să înveţe să lucreze serios pentru o idee. Acest trupe le vom promova, pentru a ajunge de elită. Vom avea cursuri de chitară, tobe, bass, clape. Vrem o alternativă pentru copiii de azi, care stau foarte mult în faţa calculatorului", a spus Cămărăşan.

Potrivit acestuia, şcoala de rock se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani care nu trebuie să îşi aducă niciun instrument de acasă, având la dispoziţie chitare, amplificatoare, tobe, softuri specifice.

"După ce pleacă de la curs, copilul primeşte un stick pe care ştie exact ce a făcut şi noi să ştim de unde să reluăm anumite faze de pregătire. Părintele va avea posibilitatea să vadă modul în care evoluează copilul. Vom face o evaluare a aptitudinilor copiilor, să vedem unde se poate încadra fiecare", a afirmat Cămărăşan, adăugând că investiţia în academia de rock se ridică la aproximativ 25.000 de euro.

Costurile pachetului de studiu pentru muzica rock se ridică la 390 de lei şi includ opt şedinţe de instrument, cursurile fiind susţinute de muzicieni de la diverse trupe.

"Eu voi preda chitară alături de Kovacs Laszlo de la Desperado, la cursul de chitară bass va fi Vlad Spătaru, de asemenea de la Desperado, cursul de tobe va fi susţinut de Csergo Domokos de la Urma şi de Samy Lupean, iar cel de voce va fi susţinut de Vencze Peter", a spus Cămărăşan.

Deschiderea oficială a academiei de rock din Cluj-Napoca va avea loc în 1 februarie.

Cămărăşan a înfiinţat în 1977 trupa Compact, la Cluj-Napoca, alături de Teo Peter.

Etichete
Comenteaza