Compact cântă de 1 Decembrie la un eveniment cu specific românesc în Austria

Compact cântă de 1 Decembrie la un eveniment cu specific românesc în Austria
Formaţia clujeană Compact va concerta de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie, în cadrul evenimentului "Romanian Ski Days" din Kaprun Austria.

Membrii formaţiei - Paul Ciuci, Adrian Tinca, Aurel Vasilescu şi Adrian Kiseleff - pregătesc spctacolul pentru românii care se vor afla în acea perioadă în Austria.

"Aşteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu fanii noştri în cadrul Romanian Ski Days (RSD). Ne bucurăm că, de Ziua Naţională, am fost invitaţi să luăm parte la acest eveniment şi promitem un show special. Vom cânta piese mai vechi şi mai noi şi, desigur, vom prezenta şi cu acest prilej recent lansata melodie «Zâmbetul din ochii tăi», care va apărea pe albumul Compact 2014", a declarat clujeanul Paul Ciuci, vocalistul formaţiei.

Evenimentul RSD, organizat la Kaprun, la 80 de kilometri de Salzburg, aflat la cea de-a patra ediţie, cuprinde o îmbinare de sporturi de iarnă, petreceri şi concerte.

Amintim, formaţia Compact a fost înfiinţată în 1977 la Cluj-Napoca. Începând cu 1988 trupa s-a scindat în două ramuri - Compact B, de la Bucureşti, condusă de unul din vechii fondatori, Teo Peter, respectiv Compact Cluj, condusă tot de unul din fondatori, Constantin Cămărăşan.

După anii 2004 şi 2005, când Teo Peter şi Emil Laghia şi-au pierdut viaţa, formaţia a continuat în formula Paul Ciuci, Dan Stesco, Aurel Vasilescu si Adrian Tinca. În 2009 Dan Stesco este înlocuit la clape de Adrian Kiseleff. Componenţa actuală este  Paul Ciuci - vocal-chitară, Aurel Vasilescu - tobe, Adrian Tinca - bass şi Adrian Kiseleff - clape, potrivit wikipedia.com.

De cealaltă parte, Compact Cluj, condusă de Constantin Cămărăşan, a funcţionat din 1988 până în 1998. Artistul a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 63 de ani.

Comenteaza