Bistro pe stil industrial, pune Clujul pe harta mondială a locurilor ce nu trebuie ratate GALERIE FOTO

Bistro pe stil industrial, pune Clujul pe harta mondială a locurilor ce nu trebuie ratate GALERIE FOTO
Clujul a demonstrat din nou că se poate afla în topurile mondiale, chiar şi la capitolul design interior. Un bistro deschis de doar câteva luni a ajuns în publicaţia Daily Mail, iar de acolo a început să facă înconjorul lumii, fiind menţionat în diferite topuri mondiale cu localuri care nu trebuie ratate.

Bistro-ul Joben s-a diferenţiat din start de tot ce există în România, în materie de localuri, printr-un design fascinant, cu totul aparte, inspirat din cărţile lui Jules Verne. Majoritatea trecătorilor se opresc în faţa localului pentru a se poza cu micul roboţel care îi întâmpină afară cu un „hello". Odată ademeniţi înăuntru, pot observa stilul steampunk care se regăseşte în bistro. Acest stil îmbină SF-ul cu maşinăriile din epoca victoriană, rezultând un local ce atrage din ce în ce mai mulţi străini.

„Este singurul local steampunk din România. Noi am plecat de la colecţionarea tuturor rotiţelor pe care le avem şi lucrurilor cu design industrial. Am căutat, am umblat, am mers în diferite vacanţe să vedem ce lipseşte Clujului şi am văzut că nu există, în momentul de faţă, niciun local steampunk. Este un stil foarte încărcat. Mulţi îl percepeau greşit, că e aglomerat, dar în sine stilul se referă la lucruri aglomerate, o abundenţă de foarte multe detalii şi tot ce înseamnă structura asta industrială", spune Andreea Boanfă, PR-ul localului.

Andreea Boanfă împreună cu Vig Norbert au pus bistroul pe picioare, doi oameni cu viziune şi iniţiativă care nu s-au gândit nicio clipă că localul va ajunge în topurile mondiale. Însă, cu lucruri şi piese luate de pe Oser, de la colecţionari, de la dezmembrări, de la fier vechi, proprietarii au demonstrat că se pot face minuni. Magia se întâmplă în atelierul din spatele bistro-ului, unde Norbert, împreună cu trei prieteni, dau viaţă obiectelor de decor regăsite în Joben.

„Multă lume ne întreabă unde facem toate aceste lucruri. Noi în spate avem un depozit mare pe care ulterior am vrut să-l folosim pentru bar, dar ne-am dat seama că avem nevoie de un atelier, şi acolo creăm absolut tot ce se poate vedea în local. Avem trei băieţi care ne ajută şi care dau viaţă ideilor noastre, împreună cu noi. Sunt lucruri făcute cu mâna lor, pornind de la bar, până la structura pereţilor, până la jobene, la tot ce se vede în încăpere", a mai spus Andreea.

Obiectele de decor îi încântă atât de tare pe clienţi, încât proprietarii vor să deschidă un butic cu astfel de decoraţiuni în stilul steampunk.

„Sunt mulţi care vin aici ca la un muzeu. Se uită, descoperă şi abia apoi comandă. Clienţii, mai ales cei străini ne întrebau adesea dacă nu vindem pordusele pe care le avem în local, iar ulterior am vândut câteva lucruri făcute la comandă special pentru cei care erau foarte fascinaţi de ceea ce înseamnă steampunk. Acum vrem să facem şi un Joben Boutique de unde clienţii pot cumpăra produsele noastre şi vom face un catalog cu produse care în momentul de faţă nu se află la noi în local, dar pe care le pot lua de acolo".

Muzica jazz, swing, swing electro şi boogie completează toată povestea care se creează în interiorul localului. Cocktailurile sunt servite în găletuţe din metal pe care clienţii le comandă pentru aspect, fără să le mai pese ce se află înăuntru.

Bistro-ul are deja potenţial de franciză

După doar câteva luni de funcţionare, localul are deja oferte pentru a deveni franciză. Curând s-ar putea ca mai multe oraşe din România să se poată bucura de un Joben al lor. Mai mult, proprietarii plănuiesc să mai deschidă un local care cu siguranţă îi va încânta pe clujeni şi pe străini.

„Pe viitor vom deschide o nouă locaţie în Piaţa Unirii, e o surpriză. Ca şi design va fi sub forma unui submarin, făcut tot în stil industrial şi sperăm să îl deschidem la începutul lui octombrie. Am primit chiar şi oferte pentru franciză, în diferite oraşe ale ţării", a spus Andreea Boanfă.

După ce Joben Bistro a fost lăudat de către Daily Mail, a fost menţionat în top 20 cele mai bine amenajate baruri şi restaurante din lume, top întocmit de site-ul boredpanda.com. De asemenea, distractify.com a menţionat localul ca fiind unul dintre locurile care trebuie văzute înainte să mori, şi a fost preluat şi lăudat de către diferite publicaţii din Franţa, Rusia, Spania şi alte ţări străine.

Comenteaza