Foto 10 locuri de vizitat, la doi pași de tine

10 locuri de vizitat, la doi pași de tine
| Foto: The Lonely Photographer / Unsplash

Biserica Sfântul Mihail, Casa Matei Corvin sau Piața Muzeului cu Biserica Franciscană sunt câteva dintre atracțiile turistice din Cluj-Napoca pe care orice vizitator (sau localnic) trebuie să le "bifeze".

Clujul "este un oras modern, tineresc, cu un aer boem și o oarecare aroganță. Prețurile sunt mai mari ca în București, restaurantele mai diverse şi salariile asemănătoare, din ce am înţeles. Are însă o atmosferă de Vestul Europei cu catedralele lui impunătoare şi străzile cu piatră cubică, amintindu-mi în repetate rânduri de Viena", scrie Corina pe blog-ul de călătorii "Another Milestone".

Iată lista celor mai vizitate atracţii turistice din Cluj-Napoca:

1. Biserica Sfantul Mihail

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de A MA L I A - A I D A (@aidagramz) pe

"Biserica Sfantul Mihail este ridicata in Piata Centrala din Cluj Napoca si are o arhitectura gotica. Constructia ei a inceput in 1316, pe locul unui fost cimitir, si a fost finalizata in 1487, dupa 2 reprize. Actualul turn cu ceas, cel mai inalt turn de biserica din Romania, trebuia sa mai aiba un frate geaman, dar acesta nu a mai fost ridicat. Edificiul a deservit mai multe comunitati religioase, dar astazi este catolica. Orga din biserica este cea originala din 1753, dar a fost restaurata de mai multe ori. Aici a fost celebrat botezul lui Matei Corvin.

Si la o simpla trecere prin Cluj este greu sa ratezi catedrala-simbol a orasului. Este impozanta nu numai prin marimea ei, ci si datorita pietei largi care o pune in valoare. Statuia care o strajuieste intr-o parte ii infatiseaza pe Matei Corvin si cei 4 generali ai sai".

2. Casa lui Matei Corvin din Cluj-Napoca

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de

Comenteaza