10 locuri superbe din România, despre care puțini știu, de văzut în 2024. Multe sunt în jurul Clujului

10 locuri superbe din România, despre care puțini știu, de văzut în 2024. Multe sunt în jurul Clujului

 Sunt perlele ascunse de la noi, pe care trebuie să le vizitezi anul acesta.

1. Capul Doloșman și orașul antic Argamum, secretele bine ascunse ale Dobrogei

Unde? Comuna Jurilovca, județul Tulcea.

Aproape de comuna Jurilovca, în Rezervația Naturală a Biosferei Delta Dunării, se află un loc spectaculos, sălbatic, mai puțin știut și mai puțin vizitat de turiști: Capul Doloșman, care cuprinde și orașul antic Argamum sau Orgame. Malul impunător de stâncă, format din calcar și gresii, acum peste 25 de milioane de ani, în Miocen, este singura faleză stâncoasă de pe tot litoralul românesc. Se întinde pe mai bine de trei kilometri și are o înălțime maximă de 29 de metri. De aici, de sus, peisajele sunt încântătoare, poți vedea Lacul Razelm, Marea Neagră și dealurile pitorești ale Dobrogei.

2. Platoul Meledic – comoara naturală, mai puțin știută din Buzău

Unde? Mânzălești, Valea Slănicului, la 56 de kilometri de Buzău, în Ținutul Buzăului,  introdus, anul trecut, în patrimoniul UNESCO.

Am pornit, recent, într-o incursiune de câteva zile prin Buzău, tocmai ca să descoperim locuri de o frumusețe rară, ascunse și nu atât de mult promovate. Spre suprinderea noastră, am găsit ceea ce căutam: natură, frumusețe, peisaj, sălbăticie și o drumeție de poveste. Toate le puteți vedea și voi dacă ajungeți pe Platoul Meledic, pe Valea Slănicului, la Mânzălești.

3. Rezervația Tinovul Mare, minunea naturală a Bucovinei

Unde? Poiana Stampei, județul Suceava.

Rezervația Naturală ,,Tinovul Mare” din Poiana Stampei, din Suceava, este unică în Europa și arie protejată de interes național. Este cea mai mare rezervație de turbă (mlaștini), întinsă pe mai bine de 640 de hectare, pe care trebuie să o vedeți. Este frumusețe, natură pură, mister și veți face, cu siguranță, zeci de fotografii unice.

TOPul include și destinații din Cluj- drumul Apusenilor, dar și din județele vecine - satele Rimetea, Geamăna din Alba și Roșia din Bihor sau Poarta Zmeilor din Jibou Sălaj. Mai multe AICI!

Comenteaza