4 august, Ziua Internaţională a berii: "Beer Makes Everything Better" :)

4 august, Ziua Internaţională a berii: "Beer Makes Everything Better" :)

Ziua internaţională a berii este celebrată în prima zi de vineri a lunii august a fiecărui an. În 2023, aceasta este marcată la data de 4 august.

"Beer Makes Everything Better", scrie site-ul dedicat zilei internaţionale a berii. www.internationalbeerday.com

Ideea unei astfel de zile i-a aparţinut lui Jesse Avshalomov, care, împreună cu mai mulţi prieteni şi împătimiţi ai acestei băuturi, a convins în anul 2007 patronul unui bar din oraşul american Santa Cruz să declare ziua de 5 august drept zi a berii, potrivit www.internationalbeerday.com. 

Apoi, evenimentul a fost popularizat pentru a fi marcat ca o sărbătoare la nivel mondial. Astfel, în următorul an, a fost organizată o campanie de promovare în Marea Britanie şi în America de Sud.

Impactul mondial a avut loc în anul 2011, când a fost creat un site de internet unde au fost publicate argumente ce susţineau celebrarea Zilei internaţionale a berii.

Iniţiativa a convins numeroşi utilizatori ai reţelelor sociale, astfel încât ziua a fost rapid popularizată. În 2011, au fost organizate 276 de festivităţi în 138 de oraşe din 23 de ţări din întreaga lume, transmite Agerpres

Scopul acestei zile este să te bucuri cu prietenii de deliciul care este berea, să fie sărbătoriţi bărbații și femeile dedicați care fabrică și ne servesc berea şi pentru a-i aduce pe oameni împreună, sărbătorind berile tuturor națiunilor și culturilor în această zi remarcabilă, mai scrie internationalbeerday.com. 

Comenteaza