A murit regizorul celebrului film „Exorcistul”. Willliam Friedkin ar fi împlinit 87 de ani luna aceasta

A murit regizorul celebrului film „Exorcistul”. Willliam Friedkin ar fi împlinit 87 de ani luna aceasta
| Foto: GuillemMedina - commons.wikimedia.org

Cineastul american Willliam Friedkin, regizorul unor pelicule ca „Filiera franceză" (1971) şi „Exorcistul" (1973), a încetat din viaţă luni, la vârsta de 87 de ani, a anunţat presa americană.

William Friedkin a murit la Los Angeles, a confirmat soţia sa, producătoarea Sherry Lansing, pentru Hollywood Reporter, potrivit Agerpres.

Cel mai bine cunoscut film al său rămâne pelicula horror din 1973, dar Filiera franceză i-a adus premiul Oscar pentru regie. A fost nominalizat și pentru The Exorcist în 1974, iar ambele filme au fost nominalizate pentru cel mai bun film.

Friedkin a continuat să producă şi să regizeze filme decenii la rând. Cunoscător al cinematografiei franceze, a fost căsătorit timp de doi ani cu actriţa franceză Jeanne Moreau.

Actorul s-a născut pe data de 29 august 1935 în Chicago, Illinois, SUA.

Mai multe personalități de la Hollywood au adus omagii regizorului când au aflat despre moartea sa. Actorul Elijah Wood l-a numit „un adevărat maestru al cinematografiei a cărui influență va continua să se extindă pentru totdeauna”. Regizorul filmului Black Phone, Scott Derrickson, a scris că a fost „o onoare” să aibă discuții lungi cu Friedkin și că The Exorcist și Sorcerer sunt două dintre „cele mai grozave filme făcute vreodată”.

 

Comenteaza