A murit vedeta din serialul „Verdict: Crimă!”, actrița Angela Lansbury

A murit vedeta din serialul „Verdict: Crimă!”, actrița Angela Lansbury
| Foto: https://www.nytimes.com/

Actrița Dame Angela Lansbury, vedeta din serialul poliţist american „Verdict: Crimă!/Murder, She Wrote”, a murit, marți, la vârsta de 96 de ani, anunţă BBC.

Aceasta a avut o carieră de opt decenii, în film, teatru şi televiziune. Născută în 1925, ea a fost una dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood.

Dame Angela a murit în somn cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, potrivit unui comunicat al familiei. "O ceremonie privată pentru familie va avea loc la o dată care nu a fost încă stabilită", a adăugat familia sa în comunicat. 

Născută la Londra, Dame Angela s-a mutat ulterior la New York și a urmat cursurile Feagin School of Dramatic Art. A fost remarcată de un director de la Hollywood la o petrecere în 1942 și a primit primul ei rol, de menajeră, în filmul Gaslight, în 1944.

Angela Lansbury a fost de trei ori nominalizată la Oscar, pentru rolurile din filmele „Lumina de gaz/ Gaslight”, „Portretul lui Dorian Grey/ The Picture of Dorian Grey” şi „Candidatul manciurian/ The Manchurian Candidate”, şi a fost recompensată cu un Oscar onorific în 2014. Totodată, cunoscuta actriţă a câştigat şase Globuri de Aur şi a primit 15 nominalizări la premiile Primetime Emmy.

Serialul "Murder, She Wrote", în care a interpretat rolul unei îndrăzneţe autoare de romane poliţiste capabilă să devină detectiv-amator în timpul liber, i-a adus patru dintre cele şase Globuri de Aur.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza