Adi Hădean, despre fasolea cu cârnați: "Ar fi și păcat să ne identificăm cu un fel de mâncare"

Adi Hădean, despre fasolea cu cârnați: "Ar fi și păcat să ne identificăm cu un fel de mâncare"

De Ziua Naţională, 1 Decembrie, pe lângă parada militară și declarațiile patriotice, unul dintre subiectele principale este mâncarea. 

Majoritatea românilor aleg pentru Ziua Națională bucate tradiționale, cum ar fi sarmalele tocănița sau fasolea cu ciolan, costiță ori cârnați, despre care unii spun că ar fi „mâncarea noastră tradițională”.

Chef Adrian Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari și bloggeri culinari din România spune că nu există o mâncare națională cu un nume cum ar fi fasolea cu cârnați. 

"Bucătăria românească este o bucătărie suficient de vastă și care a tot adunat mâncare în trânsa în ultimele secole, așa că e destul de complicat să numești o mâncare drept mâncarea națională. Mâncarea națională este aia pe care o mâncăm noi, zi de zi, sau în zilele de sărbătoare. Adică mâncarea pe care o știm cu toții de la mama, de la bunica și așa mai departe", a declarat Adi Hădean într-un interviu acordat digi24.ro

"Ar fi și păcat să ne identificăm cu un fel de mâncare, pentru că noi nu suntem un singur fel de mâncare. Noi suntem un popor care se tot construiește, cel puțin de două mii de ani încoace, într-un anume fel, iar în procesul ăsta de construcție națională intră, evident, și mâncarea, toată mâncarea care s-a mâncat aici, toată mâncarea pe care am adoptat-o și pe care am transformat-o în mâncare românească, până la urmă", mai spune chef Adi Hădean. 

Comenteaza