Afacere "cu gust" de Cluj în Grecia. Actorul Florin Piersic, client fidel

Afacere "cu gust" de Cluj în Grecia. Actorul Florin Piersic, client fidel
| Foto: Facebook Ana Maria Capra

Una dintre cele peste o mie de taverne din insula grecească Skiathos este a unei clujence şi poate fi recunoscută imediat după steagul tricolor care flutură la intrare.

Printre atracţiile insulei Skiathos, considerată cea mai verde insulă grecească, vizitată de turişti din toate colţurile lumii, se află şi restaurantul unei clujence din Băişoara, Ana Maria Capra, care spune că împarte în inima sa Apusenii şi mările Greciei, dar care va rămâne mereu îndrăgostită de România. Iar semnele cele mai vizibile sunt faptul că l-a învăţat limba română pe soţul grec, Hristo, la fel cum l-a învăţat şi pe fiul său, Teodorus, născut în Germania. Dar cel mai important semn poate că este drapelul României, care flutură la intrarea în local.

"Sunt foarte patrioată, eu nici nu mă gândeam să nu am steagul românesc atârnat la taverna mea. Mulţi nu văd steagul când intră şi-l văd când pleacă. Dar le spun eu că este steagul şi atunci, merg şi fac poze şi-s foarte încântaţi că văd steagul nostru aici. Îmi place foarte mult în România şi visul meu este să termine şcoala fiul meu şi să vin aici 6 luni şi să stau acolo 5 luni. Acesta este visul meu, să mă mut acolo înapoi", spune Ana Maria Capra, în vârstă de 44 de ani.

De 14 ani este în Grecia, cu familia sa, după ce alţi 10 ani a lucrat ca bucătar în Germania. De 6 ani lucrează la propria tavernă, la care în fiecare an, mărturiseşte clujeanca, ajunge şi actorul Florin Piersic.

"Este foarte greu să ai o tavernă în Skiathos pentru că e concurenţă foarte mare şi dacă nu faci lucruri de calitate, dacă mâncarea nu e bună... Trebuie să fii atent la orice, că sunt peste 1.000 de taverne în Skiathos. Ne străduim să facem mâncarea să fie bună, clienţii să se simtă bine la noi. Şase luni lucrăm timp de 14-15 ore pe zi, din aprilie până în octombrie. Fiul meu, care are 18 ani, este foarte implicat aici, munceşte foarte mult şi abia aştept să-mi iau şi eu concediu. Florin Piersic vine în fiecare an, a fost domnul Ioan Bocşa, vin foarte mulţi", susţine Ana Maria.

Tot ea explică de ce un turist ar trebui să aleagă insula Skiathos.

"În primul rând, Skiathos este o insulă foarte frumoasă, verde. Pentru români reprezintă o facilitate, pentru că un zbor din Bucureşti sau din Cluj durează o oră şi 20 de minute. E foarte comod. Şi sunt foarte multe de văzut aici. O grămadă de plaje, poţi să mergi peste tot, e accesibilă oriunde şi oricând unui turist. Insula este foarte mică, 14 km lungime, 4 lăţime, în două-trei zile ai făcut toată insula. E foarte frumos, mie îmi place pentru că nu e ca alte insule, nu este o insulă seacă, e verdeaţa, pinii sunt până în plajă. Este muzeul Papadiamantis, un scriitor şi un poet din Skiathos, pot să viziteze muzeul naval, pot să viziteze o grămadă de mănăstiri, aici sunt foarte multe, să se plimbe prin oraş, că e foarte frumos, cu străduţe mici", mai spune Ana Maria Capra.

Comenteaza