Ai ceva urgent de rezolvat și simți că ți se închid ochii de oboseală? TRUCURI care te ajută să alungi somnolența în timpul zilei

Ai ceva urgent de rezolvat și simți că ți se închid ochii de oboseală? TRUCURI care te ajută să alungi somnolența în timpul zilei
| Foto: somnolog.ro

Cu siguranță, tuturor ni s-a întâmplat să ne simțim sleiți de puteri, tocmai când avem de rezolvat un proiect care nu suferă amânare. 

Ce putem face?

În primul rând, ar trebui să ne asigurăm că dormim suficient în timpul nopții, pentru a ne începe ziua următoare odihniți și plini de energie. Dar, dacă acet lucru nu este posibil chiar întotdeauna, iată câteva soluții ca să alungăm somnolența din timpul zilei:

-         O ceașcă de ceai verde – această licoare conține mulți antioxidanți, capabili să ne trezească în mod natural

-         Stați cu capul așezat între genunchi – specialiștii spun că această poziție poate oferi rapid un plus de energie.

-         Dușuri alternative – la această soluție puteți recurge, firește, numai dacă lucrați de acasă. Spălați-vă mai întâi cu apă fierbinte, apoi cu un jet de ap[ rece. Cu siguranță, această metodă vă va revigora.

-         Mirosiți un grapefruit sau o bucată de ghimbir – aceste arome puternice cresc starea de vigilență

-         Exercițiile fizice – dacă aveți posibilitatea să faceți o mică pauză de la activitatea pe care sunteți concentrate, încercați fie o plimbare la aer curat, fie câteva minute de exerciții.

-         Ascultați muzică – mai multe studii au demonstrat faptul că muzica poate îmbunătăți rapid starea de spirit.

(articol preuat de pe sfatulemedicului.ro)

Comenteaza