Alimentul care reduce durerile articulare. Conține colagen și minerale

Alimentul care reduce durerile articulare. Conține colagen și minerale

Măduva osoasă conține colagen, glicină, glucozamină, și acid linoleic. Aceste substanțe au fost studiate extensiv pentru efectele lor potențiale asupra sănătății. Măduva osoasă contribuie la funcția articulară

Măduva spinării, valori nutriționale

Măduva osoasă conține o cantitate bună de calorii și grăsimi, precum și cantități mici de nutrienți, cum ar fi proteinele și vitamina B12.

De exemplu, o lingură (14 grame) de măduvă osoasă oferă:

- Calorii: 110

- Grăsime totală: 12 grame

- Proteine: 1 gram

- Vitamina B12: 7% din doză zilnică de referință (CDI)

- Riboflavină: 6% din CDI

- Fier: 4% din CDI

- Vitamina E: 2% din CDI

- Fosfor: 1% din CDI

- Tiamină: 1% din CDI

- Vitamina A: 1% din CDI

Ce fel de măduvă să alegeți

Puteți utiliza oase de la aproape orice animal, dar măduva osoasă de vită este o alegere excelentă pentru începători datorită dimensiunii oaselor și disponibilității pe scară largă.

Dacă intenționați să utilizați măduva osoasă ca bază pentru supă de oase sau supe, puteți utiliza întregul os din rețetă, mai degrabă decât să extrageți măduva separat.

De asemenea, puteți cere măcelarului să împartă oasele pentru dvs., ceea ce poate economisi o cantitate semnificativă de timp și efort dacă intenționați să-l mâncați direct din os după prăjire.

Pentru a prepara măduva osoasă, aşezaţi oasele de măduvă într-un cuptor la 232°C şi coaceți timp de aproximativ 15 minute. Măduva osoasă poate fi scoasă după gătit. Este adesea servită cu pâine prăjită.

Supa de oase este, de asemenea, comună, care se face prin fierberea oaselor timp de 24-48 de ore pentru a extrage substanțele nutritive și compușii benefici găsiți în măduva osoasă și osoasă.

Măduva osoasă conține mai mulți compuși care promovează sănătatea, inclusiv colagen, acid linoleic conjugat, glicină și glucozamină.

Comenteaza