Baie în Marea Nordului sau concert al Orchestrei din Viena? 8 destinații ieșite din comun pentru prima zi din an

Baie în Marea Nordului sau concert al Orchestrei din Viena? 8 destinații ieșite din comun pentru prima zi din an

Motorul gratuit de căutare pentru călătorii, momondo.ro, a întocmit o listă cu 8 destinații deosebite în care să îți începi anul 2020.

1. Scheveningen, Olanda – baie de Anul Nou
Mulțime de oameni întrând în apa mării la Scheveningen
Pentru cei mai mulți dintre noi, ziua de 1 Ianuarie începe cu o durere groaznică de cap… iar pentru asta olandezii au găsit soluția perfecta – o baie revigorantă în apele înghețate ale Mării Nordului.

Această tradiție de a boteza noul an este practicată peste tot în lumea largă, dar nicăieri nu ia mai multă amploare ca în Olanda, unde în jur de 35.000 de oameni se adună ca să plonjeze în apele reci ca gheața.

În peste 60 de puncte de pe teritoriul olandez vei putea fi martorul unor mulțimi dornice de îmbăiere, de la prieteni îmbrăcați în costume de seară, la mahmurii-victime ale petrecerii din ajun sau familii care își iau inima în dinți să se dezbrace până la costumul de baie și să se arunce în valurile oceanului.

Ca să ai parte de această nebunie, doar amestecă-te în mulțime și eventual poartă și tu șapca portocalie, semnul distinctiv al înotătorilor, utilizat pe plaja din Scheveningen. Nu pierde această distracție dacă știi că nu ai probleme de circulație și nu riști o hipotermie.

Citește și: Top 9 lucruri gratuite de făcut în Amsterdam

Caută zbor ieftin spre Amsterdam2. Londra, Marea Britanie – parada de Anul Nou
Paradă de costumații de Anul Nou în Londra.
În cazul în care preferi să nu fi participant activ, ci mai degrabă să privești, atunci Londra este locul ideal unde să începi anul 2019 cu tot fastul care se cuvine.

Parada anuală de Anul Nou oferă un spectacol pus în scenă de peste 10.000 de participanți: dansatori, trupe muzicale, acrobați zburători și majorete, ca reprezentanți ai Londrei, dar și a altor națiuni de pe glob.

De obicei începe la Piccadilly la ora prânzului și se îndreaptă spre Piața Parlamentului. Nu numai că întreține atmosfera celor câteva sute de mii de spectatori, dar o face pentru o cauză nobilă – încă din 1987, primul an în care s-a organizat parada, în urma evenimentului s-a strâns o jumătate de milion de lire sterline din donații!

Citește și: Lucruri gratuite de făcut în Londra

Caută zbor ieftin spre Londra4. Viena, Austria – concert de Anul Nou
Sala cea Mare, la Musikverein din Viena
Dincolo de faptul că la începuturile istoriei sale, evenimentul fusese mai degrabă o mașină de propagandă a naziștilor, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, concertul anual de Anul Nou, susținut de Orchestra Filarmonică din Viena este, în ziua de azi, un eveniment celebru de muzică clasică.

În această insituție a muzicii de cel mai înalt rafinament, orchestra este condusă de alți dirijori în fiecare an, și oferă spre delectare valsuri, polka, arii din marșuri celebre, precum și tributul adus familiei Strauss sau altor compozitori celebri de muzică clasică.

Concertul este susținut în dimineața zilei de 1 ianuarie, la ‘Großer Saal‘(Sala Mare) din Musikverein (Asociația vieneză de muzică), cu arii celebre din muzica simfonică, acompaniate de spectacole de balet, și transmise în direct de televiziunile din 90 de țări, cu o audiență de peste 50 de milioane de telespectatori!

Citește și: Cu bicicleta pe străzile din Viena

Caută zbor ieftin spre Viena5. Edinburgh, Scoția – Triatlonul Anului Nou
Înotător la Triathlon
Cei mai mulți oameni își storc fiecare strop de energie în distracția sărbătorii noului an, însă sunt unii care mai degrabă preferă să evite aglomerațiile, să petreacă o noapte liniștită și să se trezească plini de energie și foarte productivi pentru prima zi a anului.

Dacă te numeri printre aceștia din urmă și ai chef de un început de an provocator, atunci competiția sportivă, Triatlonul Anului Nou din Scoția este pentru cutezătorii ca tine! Concursul constă în proba de 400m înot, 18 km cu bicicleta și 6 km pe pista de alergat.

Pentru cei care nu îndrăznesc, avem un gând de încurajare: o treime dintre participanții fiecărui an sunt doar începători ai Triatlonului. Ca să se asigure că cei mici nu rămân pe dinafară, în paralel se desfășoară „duatlonul”, pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani.

Citește și: Top 12 destinații din lume unde să-ți petreci noaptea de Revelion

Caută zbor ieftin spre Edinburgh6. Tokyo, Japonia – Hatsumode
Decorații japoneze de Revelion
În Japonia, răsăritul soarelui în prima zi din an are o semnificație specială și pe întreg teritoriul nipon, mulțimi de oameni se adună pe vârfurile munților sau pe plaja mării ca să urmărească acest moment magic și să se roage pentru anul care vine.

La doar o oră de Tokyo, Muntele Takao este o destinație favorită pentru eveniment, primind mii de pelerini, entuziaști să urce în timpul nopții de Revelion astfel încât să ajungă în vârf în zorii dimineții.

O altă tradiție a folclorului japonez este Hatsumode – prima vizită din an într-un locaș de cult sau într-un templu. Templul Meiji din Tokyo, cuibărit într-o zonă păduroasă și ferit de zgomotul urban, este cel mai căutat în primele zile ale anului, primind peste 3 milioane de vizitatori!

Iar dacă mai ești prin preajmă și a doua zi, vei fi unul dintre norocoșii, care au ocazia să viziteze Palatul Imperial. Pe 2 ianuarie, etajele inferioare se deschid publicului pentru doar două zile din întreg anul.

Citește și: Cum să profiți la maxim de o săptămână în Tokyo

Caută zbor ieftin spre Tokyo7. California, SUA – Seashore Sleepover
Meduze la Acvariul din Monterey Bay
Dacă tu și familia ta intrați împreună în Noul An, atunci Acvariul Monterey Bay din California este pentru tine, deoarece susține un spectacol care va rămâne cu siguranță în memoria fiecărui invitat. Având denumirea inspirată de Seashore sleepover, adică „Insomniacii de pe țărm”, evenimentul îți promite că vei asista la o petrecere în pijamale, pe care nu o vei uita toată viața.

Pe lângă faptul că ai oportunitatea fantastică de a vizita acvariul fără aglomerația de vizitatori obișnuită, o mulțime de activități sunt plănuite pentru întreaga noapte de Revelion.

Urmărește proiecții de filme din natură și din viața multicoloră ale oceanelor până noaptea târziu în timp ce savurezi o înghețate delicioase.

Și, ca și cum trezirea lângă prietenii lor favoriți nu ar fi suficient de spectaculoasă pentru cei mici, după un mic dejun generos, este timpul pentru o baie în Piscina „Valul cel Mare”, cu vedere la ocean, de unde vor fi primi urări de Anul Nou de la balene și de la vidrele de mare!

Citește și: Top destinații pentru luna ianuarie cu zboruri foarte ieftine

Caută zbor ieftin spre San Francisco8. New York, SUA – Maratonul de Recitare a Poeziilor
Mâinile maestrului, Phillip Glass, la maratonul de poezie din 2010
Celor cu un suflet sensibil și artistic avem o recomandare pentru un eveniment din New York, Poetry Project, care își propune să promoveze, să inspire și să readucă în viața de zi cu zi citirea și scrierea de poezie contemporană. Evenimentul introduce conceptul de maraton la cititul de poezie de Anul Nou.

Și pentru că ești în țara lui Bonanza, ai parte, pe lângă maratonul celor 12 ore de poezie, de un număr de spectacole de muzică, film și dans, susținute de 140 de artiști, veterani sau amatori.

Din 1974, data primului eveniment, pe scena spectacolului s-au perindat nume celebre în lumea artei, precum William S. Burroughs, Yoko Ono, Patti Smith, sau Allen Ginsberg!

Comenteaza