“Bălăceală” pe timp de caniculă. Lup surprins în timp ce se răcorește în râul unei păduri din Parcul Natural Apuseni

“Bălăceală” pe timp de caniculă. Lup surprins în timp ce se răcorește în râul unei păduri din Parcul Natural Apuseni
| Foto: Facebook / Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Imagini inedite cu un lup care se răcorește în apele unui râu care străbate o pădure a Parcului Natural Apuseni.

Imaginile au fost surprinse cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată în zona unui râu dintr-o pădure a Parcului Natural Apuseni. 

“Pe caniculă, o baie într-un râu de munte este binevenită. Imaginile inedite cu un lup care se răcorește într-o pădure a Parcului Natural Apuseni au fost realizate cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalate de colegul nostru Raul Ghiran”, spun cei de la Romsilva.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii

Lupii trăiesc în haită și sunt rar văzuți în libertate. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă, conform Romsilva.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva și are are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Alba și Bihor, din acestea 50.793 fiind păduri. 
 

Comenteaza