Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an

A treia zi de luni din an a fost decretată de un psiholog britanic, drept cea mai deprimantă zi din an. În 2019, Blue Monday cade pe 21 ianuarie.

Cea de-a treia zi de luni a lunii ianuarie este considerată cea mai deprimantă zi a anului. Potrivit unor sondaje, printre factorii care dus la instalarea acestei stări sunt vremea şi bugetul scăzut de după sărbătorile de iarnă.

Teoria despre "Blue Monday" (Lunea tristă, n.r.) a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului, considerând atunci 24 ianuarie 2005 drept cea mai deprimantă zi a anului.

Iată şi formula specială ai cărei factori sunt consideraţi starea vremii, datoriile acumulate, salariul:

[ v + (d - s)] x C x t /n x a, unde v - vremea, d - datoriile, s - salariul, C - timpul scurs de la Crăciun, t - timpul scurs de la începutul Anului Nou, n - nivelul motivaţional scăzut şi a - nevoia de acţiona.

Potrivit The Sun, s-a stabilit ca Blue Monday să fie, în general, a treia zi de luni din ianuarie, însă aceasta poate fi oricare zi de luni din prima lună a anului.

De fapt, această zi îşi are originea într-o campanie publicitară a unei companii aeriene care îşi invita clienţii să plece într-o vacanţă pentru a trece mai uşor peste zilele de ianuarie care, li se sugera, ar fi deprimante.

Comenteaza