Blue Monday este azi/ De ce este considerată cea mai deprimantă zi a anului

Blue Monday este azi/ De ce este considerată cea mai deprimantă zi a anului

Anul acesta 17 ianuarie este "Blue Monday", cunoscută drept cea mai deprimantă zi a anului.

Un psiholog britanic a decretat a treia zi de luni din ianuarie drept cea mai deprimantă zi a anului. Aşa a aparut "Blue Monday", ziua care şi-a primit numele în urma unui calcul matematic, pe baza unei formule speciale ai cărei factori sunt consideraţi starea vremii, datoriile acumulate, salariul.

[ v + (d - s)] x C x t / n x a, unde v - vremea, d - datoriile, s - salariul, C - timpul scurs de la Crăciun, t - timpul scurs de la începutul Anului Nou, n - nivelul motivaţional scăzut şi a - nevoia de acţiona.

Din fericire, chiar dacă această zi de ianuarie aduce laolaltă factori care, în final, pot provoca o stare de tristeţe, acelaşi psiholog, dr. Cliff Arnall, crede că există în calendar şi o culme a fericirii, stabilită tot printr-o formulă care arată aşa: O + (NxS) + Cpm/T + He, unde O reprezintă şansele de a petrece cât mai mult timp în aer liber, N înseamna comunicarea cu natura, S - socializare, Cpm - gânduri optimiste şi amintiri din copilarie, T - temperatura de afară şi He - ce altceva decât bucuria apropierii sfârşitului de săptămână. În 2022, cea mai fericită zi a anului corespunde datei de 20 iunie.

Ambele date au la origine campanii publicitare, o companie aeriană îşi invita clienţii să plece într-o vacanţă pentru a trece mai uşor peste zilele care, li se sugera, ar fi deprimante iar, în opoziţie cu "Blue Monday", un producător de îngheţată îşi promova produsele în iunie.

Etichete
Comenteaza