Bunicul rock: fondatorul trupei Compact împlineşte 63 de ani pe scenă VIDEO

Bunicul rock: fondatorul trupei Compact împlineşte 63 de ani pe scenă VIDEO
Fondatorul celebrei trupe rock Compact e o "figură": alţii bunici, ajunşi la vârsta pensionării, joacă şah în parc sau îşi distrează nepoţii, dar Cămărăşan susţine un concert - chiar de ziua sa. Şi nu oricum, ci îmbrăcat ca un adolescent: are tricou negru cu Rammstein şi adidaşi în picioare. Aseară a împlinit 63 de ani. Pe scenă.

Costi Cămărăşan e bunicul atipic: aseară a împlinit 63 de ani - 65 de ani e vârsta de pensionare în România - dar nu cu tort şi bere, nici cu o masă în familie - ci cu un concert, pe scena Berăriei Culturale. "A împlinit 43 de ani şi jumătate", spune în glumă solistul trupei cu care a concertat aseară, Dudu Isabel.

Pe Cămărăşan îl trădează ochelarii şi părul cărunt. Eliminaţi-le pe acestea două şi vă aflaţi în faţa unui adolescent - ba chiar unul rebel: cu un tricou negru inscripţionat cu numele trupei Rammstein, cu tenişi în picioare, rockerul arată ca un tânăr.

Cunoaşteţi expresia "dacă nu eşti pe Facebook, nu exişti"? E adevărată, iar Costi Cămărăşan e cel mai bun exemplu: are 63 de ani, dar nu doar că are şi el cont pe cunoscuta reţea de socializare, dar e chiar activ: mai dă câte un "share" la fotografiile altora sau e taguit în fotografiile sau postările cunoştinţelor sale. "Mi-au făcut prietenii Facebook, de două săptămâni", spune bunicul Cămărăşan. "Mi-am regăsit mulţi prieteni, i-am găsit pe băieţii de la Holograf, pe membrii fondatori cu care am fondat Compact în 1977 - Marius Luca e în canada, Balasz Laszlo e în SUA. Am intrat şi eu în jocul ăsta, pe Facebook".

Cămărăşan are 63 de ani, dar e "foarte activ în tot felul de chestii", cum el însuşi spune. "Am hobby-uri, pescuiesc, am barcă pneumatică cu motor electric şi îmi place să stau în aer liber. Vara în fiecare weekend sunt pe un lac de munte, fac drumeţii, mişcare în aer liber, vara fug la Tarniţa, iau o barcă de 6 persoane şi vâslesc 4 ore", spune rockerul.

Cămărăşan are doi nepoţi, care îi calcă pe urme: au făcut şi ei o trupă rock, "Trupa lu' bunu'", la sugestia cunoscutului ziarist Ion Novăcescu, a cărui fiică e solista trupei. "Sunt foarte buni", îi laudă Cămărăşan. "Trupa lu bunu'" s-a calificat în următoarea etapă după preselecţiile de la Cluj de la Românii au talent", continuă el.

Vezi mai jos un video cu un fragment din concertul "Trupei lu' bunu'"

Costi Cămărăşan e fondatorul celebrei trupe Compact: trupa însăşi e mai veche decât vârsta majorităţii dintre utilizatorii acestui site: a fost fondată în 1977, în cartierul Gheorgheni, de Teo Peter şi Costi Cămărăşan. Trupa a debutat pe scena clubului Universităţii, în componenţa Marius Luca (chitară, voce), Ladislau Balaş (tobe), Cornel Moldovan (chitară, voce), Teo Peter (bas) şi Costi Cămărăşan (chitară).

Comenteaza