Când o vezi crezi că e o buruiană, dar face minuni pentru sănătate

Când o vezi crezi că e o buruiană, dar face minuni pentru sănătate
Această plantă este considerată un remediu în peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale.

Rostopasca (Chelidonium majus) este recomandata in terapia naturista a afectiunilor hepatice, in procesul de cicatrizare a unor boli de piele, negi, in cazurile de icter, constipatie, reumatism.

Preparatele pe baza de rostopasca au efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice si stimuleaza secretiile digestive.

Extern, are actiune: antiseptica, antibacteriana, regeneranta, cicatrizanta, antitumorala.

Spasmele digestive pot fi combătute cu tinctura de rostopasca, din care se iau cate 3-4 lingurite pe zi. 

În dischinezia biliară se administreaza pulberea din rostopască, cate un varf de cutit, de trei ori pe zi, timp de 30 de zile, urmate de 10 zile de pauza, dupa care se poate relua. Are o eficienta greu de egalat de orice medicament de sinteza. Tratamentul este foarte eficient si pentru prevenirea litiazei biliare.

Administrarea a o jumatate de lingurita de tinctura de rostopasca, s-a dovedit eficientă în indigestie si dispepsie. Planta stimuleaza puternic producerea de sucuri gastrice si de bila, elimina starea de disconfort, de greutate in stomac, ce apare in cazul indigestiei. 

Ca adjuvant în cazul migrenelor, se ia o lingurita rasa de pulbere de rostopasca pe stomacul gol, in doza unica, pentru 24 de ore. Tratamentul se face ocazional, atunci cand apar durerile de cap si celelalte simptome specifice migrenei.

Se asemenea, rostopasca este un extraordinar stimulent al functiei hepatice. Se administreaza sub forma de pulbere, cate un varf de cutit (aproximativ 0,5 grame) de 4 ori pe zi, in cure de 21 de zile, cu 7-10 zile de pauza. Este un remediu excelent, pentru persoanele cu afectiuni ale ficatului aparute in urma intoxicatiilor si a otravirilor, a infectiilor cu virusul hepatitei.

Se pare ca sucul de rostopasca aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar si pe tumorile exteriorizate, face adevarate minuni, in timp ce pulberea administrata intern amelioreaza starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de lingurita de pulbere de rostopasca de 4 ori pe zi, in cure de doua luni, cu 3 saptamani de pauza.

Unele studii arată că rostopasca are efecte imunomodulatoare certe care ajuta la distrugerea celulelor maligne de catre sistemul imunitar si, în cazul afecţiunilor maligne, chiar o posibila actiune citostatica directa. 

 

Comenteaza