Care a fost prima!!! Șicanări de 1 aprilie între UniBuc și UBB. Universitatea din București ar fi găsit indicii privind vechi origini în academia de magie Hogwarts. Ce a răspuns Clujul

Care a fost prima!!! Șicanări de 1 aprilie între UniBuc și UBB. Universitatea din București ar fi găsit indicii privind vechi origini în academia de magie Hogwarts. Ce a răspuns Clujul

Universitatea București și Universitatea Babeș Bolyai s-au folosit de ziua de 1 aprilie pentru a lansa o "confruntare" cu glumițe pe tema "izvoarelor".

Startul glumelor a fost dat de Universitatea din București a dat un BREAKING pe Facebook în care a „anunțat” că cercetătorii au făcut astăzi "o descoperire senzațională care ar putea rescrie radical istoria învățământului superior românesc": "Astfel, printre fragmentele de cărămidă, pergamente și manuscrise vechi, cercetătorii au identificat un sistem de calcul numeric datând din vremea Academiei Domnești care arată că Universitatea din București a avut ca precursor o Universitate secretă înființată în 1460 de domnitorul Vlad Țepeș și membră a aceluiași consorțiu cu Hogwarts School of Hogsmeade.

Astfel, Universitatea din București marchează, în 2024, nu doar 160 de ani de la înființare și 330 de ani de tradiție academică la București, ci 564 de ani de tradiție academică în România".

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj nu a stat mult pe gânduri și a intrat în jocul colegilor din Capitală, astfel că UniBuc, "sora rivală" de dincolo de Carpați și-a primit replica:

"Am aflat că poziția de cea mai veche universitate a țării revendicată de UBB (prin diploma fondatoare din 1581 a regelui Stefan Bathory), integrată în „rețeaua iezuită” a secolului XVI, este acum pusă sub semnul întrebării de Universitatea din București, care ar fi găsit un sistem numeric care îi leagă istoria de o instituție fondată de domnitorul Vlad Țepeș și o încadrează într-o „rețea magică” cu Hogwarts School of Hogsmeade", a fost reacția universitarilor clujeni.

"Vom analiza serios această descoperire - așa cum știm noi din tradiția iezuită, cu rădăcini antice (Napocensis)! -, dar începem să înțelegem de ce „universitatea soră” a fost mai reticentă în a fi alături de noi în demersul critic asupra astrologiei/numerologiei", au mai adăugat clujenii.

Comenteaza