Foto Care este cel mai frumos târg de Crăciun România. Competiție strânsă între Cluj, Sibiu și Brașov

Care este cel mai frumos târg de Crăciun România. Competiție strânsă între Cluj, Sibiu și Brașov
| Foto: facebook.com/TarguldeCraciunClujNapoca

Bradul, luminițele, vinul fiert, temperaturile scăzute și turta dulce sunt ingredientele secrete ale lunii decembrie. Fie că te afli la Cluj, Sibiu, Brașov, Timișoara sau București, Târgul de Crăciun din orașul tău este primul eveniment care aduce magia sărbătorilor de iarnă mai aproape de tine. Însă care e cel mai frumos?

Crăciunul reprezintă un prilej de bucurie pentru creștini și este sărbătorit de fiecare dintre noi după anumite tradiții. Colindele, cadourile de sub brad, vocea duioasă a copiilor nu poate să aducă decât liniște și bucurie în sufletele noastre, iar Târgurile de Crăciun reușesc să le pună pe toate la un loc, fiind iubite de oameni de toate vârstele.

În ciuda restricțiilor impuse de autorități, în România, târgurile de Crăciun se extind de la an la an și reușesc să atragă tot mai mulți clienți chiar și pe timp de pandemie.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Care este cel mai frumos târg de Crăciun România. Competiție strânsă între Cluj, Sibiu și Brașov

Târgul de Crăciun din Cluj conturează ideea de FAMILIE și vine întotdeauna cu ceva nou. Anul acesta ne încântă cu o roată panoramică, amplasată în locul în care în alți ani era scena, iar prețul unui tur care îți permite să vezi orașul de la 24 metri înălțime este de 20 lei.

Pe lângă aceasta, vizitatorii pot vizita fiecare dintre cele 46 căsuțe ce aparțin producătorilor locali, unde pot găsi „de-ale gurii”, ornamente și decorațiuni, obiecte de artizanat și multe alte surprize.

Bradul și căsuța lui Moș Crăciun nu lipsesc, copiii continuă să roiască în jurul lor precum niște furnicuțe, iar pe fundal se pot auzi colinde sau „povești la gura sobei”.

Târgul de Crăciun din Cluj are loc în perioada 26 noiembrie - 31 decembrie 2021. Intrarea este liberă, iar accesul se face doar pe baza certificatului digital COVID-19.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Care este cel mai frumos târg de Crăciun România. Competiție strânsă între Cluj, Sibiu și Brașov

Târgul de Crăciun din Sibiu este unul dintre cele mai cunoscute din țară. Noutatea pe care Sibiul o aduce anul acesta este reprezentată de o proiecție ce va rula pe toate clădirile din Piața Mare și care va fi pornită în fiecare seară, pe toată durata târgului. Astfel, 30 de proiectoare arhitecturale vor lumina întreaga piață.

Nu vor lipsi muzica, vinul fiert și aromele îmbietoare de scorțișoară sau castane coapte.

Ediția de anul acesta a început în 26 noiembrie și se va desfășura până pe 27 decembrie, iar după această dată „Târgul de Crăciun din Sibiu” va deveni „Târgul de Revelion din Sibiu” și va reuni peste 80 de expozanți din țară și din străinătate, un adevărat record.

La fel ca și la Cluj, vom găsi o gamă variată de produse alimentare și decorațiuni, bijuterii, obiecte hand-made și bunătăți tradiționale.

Târgul de Crăciun din Brașov

Care este cel mai frumos târg de Crăciun România. Competiție strânsă între Cluj, Sibiu și Brașov

Nici brașovenii nu se lasă mai prejos pe timp de pandemie. Anul acesta, Târgul de Crăciun din Brașov a permis accesul oamenilor începând cu data de 29 noiembrie și va continua în aceeași manieră până în 9 ianuarie 2022.

Evenimentul va avea loc, ca și în anii precedenți, în Piața Sfatului, iar bradul de 26 metri înălțime, împodobit cu globuri de toate culorile, continuă să atragă cele mai multe priviri. Diferența de anul acesta este dată de numărul de căsuțe cu decorațiuni și produse tradiționale, care a trebuit să fie redus la jumătate comparativ cu anii anteriori. 

Accesul este permis doar vizitatorilor care dețin certificat verde sau un test negativ pentru COVID-19, intrarea fiind gratuită.

Târgul de Crăciun din București

Care este cel mai frumos târg de Crăciun România. Competiție strânsă între Cluj, Sibiu și Brașov

Bucharest Christmas Market se desfășoară în Piața Universității în perioada 26 noiembrie - 26 decembrie. Vizitatorii vor găsi aici produse artizanale, decorațiuni și ornamente, prăjituri, turtă dulce, acadele, ciocolată de casa și alte bunătăți.

Pentru prima dată, la Târgul de Crăciun din București se cere o taxă de acces în valoare de 5 lei (pentru plata online) și 7 lei (în cazul achiziționării de la casa de bilete), dar copiii până în 12 ani vor beneficia în continuare de acces gratuit.

Accesul la Bucharest Christmas Market se va face pe baza certificatului verde, iar numărul participanților nu trebuie să depășească 30% din capacitatea spațiului pus la dispoziție evenimentului.

Târgul de Crăciun din Timișoara

Care este cel mai frumos târg de Crăciun România. Competiție strânsă între Cluj, Sibiu și Brașov

Timișoara a inaugurat Târgul de Crăciun din 2021 odată cu Ziua Națională, pe 1 Decembrie, care va rămâne deschis până în 15 ianuarie 2022.

Și aici accesul se va putea face doar pe baza certificatului verde, singura alternativă pentru nevaccinații fiind admiratul bradului din exterior.

Deși nu apar multe elemente de noutate în ceea ce privește decorațiunile, organizatorii timișoreni au reușit să aducă un plus evenimentului din acest an. Astfel, întâlnim un patinoar situat pe platoul din fața Operei, iar în parcarea de la Modex este prezent un parc de distracții.

(Redactor: Ionela Țibireac)

Comenteaza