Ce gătești când ai rămas în pană de idei? Un ghiveci, cu ce ai prin casă

Ce gătești când ai rămas în pană de idei? Un ghiveci, cu ce ai prin casă

Rețeta poate fi preparată și în perioada postului, iar carnivorii o pot savura ca garnitură lângă un grătar, sau o friptură.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ingrediente:

3 cartofi
1 ardei kapia
1 ceapă
1 roșie mare (se poate  inlocui cu 100 ml bulion)
1-2  morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1/2 conopidă mică
1 dovlecel
100 g mazăre din conservă,  sau congelată
1/2 ceașcă orez
1-2 frunze de dafin
sare
ulei
mărar verde și pătrunjel

Mod de preparare:

Se spală legumele, se curăță și apoi se taie după cum doriți. Se pune ulei într-o cratiță cu pereți groși și când se încinge, se adaugă ceapa și ardeii. Se lasă la călit 3-4 minute, apoi se adaugă morcovii și pătrunjelul. Se lasă să se prăjească aproximativ 5 minute, apoi se pun roșiile (sau sucul) și se completează cu apă, cât să acopere legumele. Se acoperă oala cu un capac și se lasă la foc mic cam 10 minute. Apoi, se pun și cartofii, mazărea, conopida, dovlecelul, frunzele de dafin și sare după gust. Se amestecă ușor, se mai lasă încă 10 minute pe foc, apoi se adaugă orezul. Cratița se pune în cuptorul încins cam 15 minute, timp în care se mai amestecă din când în când. Dacă este cazul, se mai toarnă puțină apă. Când a scăzut zeama și legumele s-au rumenit puțin, ghiveciul este gata. Se servește cu verdeață tocată deasupra.

(rețetă preluată de pe Haisagatim.ro)

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza