CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Marius Nicoară

CE MAŞINI CONDUC PERSONALITĂŢILE: Azi, Marius Nicoară
Vechi sau noi, scumpe sau ieftine, automobilele sunt considerate fie o necesitate, fie un lux. ZIUA de CLUJ a vorbit cu personalităţile clujene şi a aflat ce maşină au acestea, dar şi care este automobilul pe care al dori să-l deţină.

Astăzi ne-a vorbit despre maşini senatorul Marius Nicoară. Deşi, după cum singur spune, este pasionat de maşini, afacerile sale fiind în principal în domeniul auto, vicepreşedintele PNL nu are niciun vehicul înmatriculat pe numele său.

Conduce în schimb un Mercedes-Benz S350, cu un motor diesel de 3200 cm3, vechi de opt ani, comandat în 2006. La vremea respectivă, maşina a fost una dintre cele mai luxoase din oraş. Printre dotările care au făcut senzaţie se numără bordul cu ecran video multifuncţional, volanul ce se acţionează automat, existenţa a trei stiluri de condus predefinite (sport, manual şi confort), dar şi un frigider.

A fost achiziţionată în leasing, pe numele uneia dintre firmele pe care le deţine, spune Nicoară. Îl foloseşte cu precădere pentru drumurile în afara oraşului. Mai precis, pentru naveta la Bucureşti, traseu pe care îl face cel puţin o dată pe lună, dar şi pentru călătoriile în judeţ, unde îl poartă serviciul.

Pentru mersul în oraş, se foloseşte de maşina soţiei, Bianca Nicoară, care are o Skoda Octavia. Nici această maşină nu este recent cumpărată.

Nicoară recunoaşte că printre pasiunile sale, alături de sky, golf şi înot, se numără şi automobilele. „În tinereţe am participat la raliuri şi eram arbitru internaţional de automobilism", menţionează acesta.

Maşina perfectă este, în opinia sa, Mercedesul. "Este o reclamă care spune, că "Nur ein Mercedes ist ein Mercedes" [numai un Mercedes poate fi un Mercedes]. Aşa şi pentru mine. Dacă ar fi să-mi iau o maşină, ar fi tot un Mercedes, deşi probabil un model mai nou."

În declaraţia de avere de pe anul 2012, depusă în calitate de senator, apare trecută doar o barcă de agrement, un Volvo Penta din 1988.

Teodora Demian

 

Comenteaza