Ce să mănânci ca să slăbești sănătos

Ce să mănânci ca să slăbești sănătos

Există alimente care sunt recomandate în orice dietă, iar noi ți-am pregătit o lista cu 20 de astfel de alimente care te ajuta să slăbești:

1. Ouăle
 
 Deși se spune că ouăle cresc colesterolul, acestea sunt în realitate o sursă bună de nutrienți și proteine, în special gălbenușul de ou, fapt pentru care sunt recomandate în orice dietă restrictivă.


2. Vegetalele cu frunze verzi

Din această categorie fac parte varza Kale, spanacul, ștevia, sfecla mangold și altele. Acestea conțin un număr redus de calorii și carbohidrați, dar sunt pline de fibre, vitamine și minerale, exact ceea ce aveți nevoie ca să pierdeți în greutate.

3. Somonul
Beneficiile consumului de somon sunt bine cunoscute. Este un pește gras, bogat în proteine, nutrienți și grăsimi sănătoase, care îți va oferi o masă copioasă cu un număr redus de calorii. De asemenea, somonul conține și un important aport de iod, necesar pentru bună funcționare a tiroidei.

VEZI SI: Cele mai scumpe mâncăruri din lume. Care sunt delicatesele care se vând la preturi fabuloase


4. Legumele crucifere
Această categorie cuprinde broccoli, conopida, varza (albă sau roșie) și varza de Bruxelles, legume care sunt bogate în fibre și nutrienți, având totodată un număr redus de calorii potrivit unei diete restrictive.


5. Carnea de vită și pieptul de pui

Consumul de carne este unul controversat, multe persoane considerând că acesta crește riscul de boli cardiovasculare sau diabet. Însă, în realitate, carnea de vită și de pui sunt ideale în dietă, deoarece sunt bogate în proteine, oferind astfel o senzație de sațietate ce te va face să mănânci mai puțin.


6. Cartofii fierți

Cartofii, nelipsiți din orice gospodărie, conțin proprietăți precum potasiu, un nutrient pe care majoritatea oamenilor nu îl obțin altfel și care joacă un rol important în controlul tensiunii arteriale. Totodată, cartofii fierți sunt și sațioși, astfel te vei simți plin și nu vei fi tentat să mănânci în plus.


7. Tonul

Tonul este un aliment bogat în proteine, conținând un număr redus de calorii și grăsimi. Fapt pentru care, consumul de ton este ideal pentru creșterea aportului de proteină, fără a mari și numărul de calorii consumate.


8. Fasolea și legumele
Lintea, fasolea neagră sau roșie sunt benefice pentru scăderea în greutate. Asta deoarece sunt bogate în proteine și fibre care ajută la producerea senzației de plin.


9. Supele

Studiile arată că atunci când oamenii consumă alimente sub formă de supă au tendința să mănânce mai puțin și să se simtă plini mai repede. Totuși, ai grijă să nu adaugi prea multe grăsimi supei tale, cum ar fi smântâna sau laptele de cocos, deoarece poți depăși numărul caloric dorit.

10 . Brânza de vaci

Deși produsele lactate tind să aibă un număr caloric ridicat, brânza de vaci conține mai degrabă proteine și un număr foarte redus de carbohidrați și grăsimi, dându-vă senzația de plin la un număr relativ scăzut de calorii.


11. Avocado

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase. Conține acid oleic mononesaturat, același tip de grăsime din uleiul de măsline, dar și apă, fibre și potasiu, făcându-l mai puțin dens și slab caloric.

VEZI SI: 3 diete dovedite științific. Care sunt regimurile alimentare care chiar funcționează


12. Nucile

Atunci când sunt consumate în cantități echilibrate (nu mai mult de 100 de grame pe zi), nucile constituie o gustare excelentă, bogată în fibre, proteine și grăsimi sănătoase. Studiile arată că nucile pot îmbunătăți sănătatea metabolică și poate chiar să ajute la scăderea în greutate.


13. Oțetul de mere

Oțetul de mere, adesea folosit ca dressing pentru salate, este un aliment popular în combaterea kilogramelor în plus. Un studiu de 12 săptămâni realizat pe persoanele obeze a arătat că un consum de 15-30 ml de oțet de mere pe zi a ajutat la o pierdere în greutate de 1.2 – 1,7 kilograme.


14. Cerealele integrale

Cereale integrale precum ovăzul, orezul brun și quinoa sunt pline de beta-glucani, fibre solubile și cantități semnificative de amidon rezistent, care ajută la apariția senzației de sațietate și la îmbunătățirea metabolismului.

15. Ardeiul iute

Ardeiul iute conține capscaicina, o substanță dovedită că reduce apetitul și crește arderea grăsimilor. Această substanță este vândută și sub formă de suplimente de pierdere în greutate.


16. Fructele

Sănătoase și gustoase, fructele sunt recomandate în diete. Deși conțin zahăr natural, au puține calorii, iar digerarea lor se face rapid. În plus, conținutul de fibre ajută la prevenirea creșterii nivelului de zahăr în sânge.


17. Grapefruit

Într-un studiu de 12 săptămâni realizat pe 91 de indivizi obezi, s-a dovedit că o jumătate de grapefruit înainte de masă duce la o pierdere în greutate de 1,6 kg. 

18. Semințele de chia

Sunt alimente foarte sățioase, 28 de grame de semințe de chia conținând 18 grame de carbohidrați, dintre care 11 dintre ele sunt fibre. Datorită conținutului crescut de fibre, semințele de chia pot absorbi până 11-12 ori greutatea lor în apă, transformându-se în gel și expandându-se în stomac.


19. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași care taie pofta de mâncare. Ajută la reducerea grăsimii acumulate pe burtă, însă, conține multe calorii, așa că trebuie consumat cu moderație.


20. Iaurtul natural

Iaurtul este un aliment excelent pentru că anumite tipuri conțin bacterii probiotice care pot îmbunătăți funcția intestinală. Un intestin sănătos este protejat contra inflamației și a rezistenței la leptină, care este unul dintre principalii factori hormonali ai obezității.

Comenteaza