Cea mai scumpă vacanţă de Crăciun în România a costat o AVERE: 13.000 de euro, pe noapte, la un conac din Transilvania

Cea mai scumpă vacanţă de Crăciun în România a costat o AVERE: 13.000 de euro, pe noapte, la un conac din Transilvania
| Foto: imagine ilustrativă - wildventure.ro

Nu mai puțin de 60% dintre turiştii români vor petrece Crăciunul în staţiuni din România. Există și oferte de top pentru cei cu dare de mână.

Cei mai mulţi dintre românii care nu vor să stea acasă de Crăciun vor petrece sărbătorile în staţiunile turistice din ţară, peste 60% dintre ei preferând destinaţii precum Poiana Braşov sau Predeal, Maramureş (în top e Săpânţa) ori staţiuni din Moldova, cu cazare în principal în vile private, relatează Mediafax.

Costurile pornesc de la 500 de euro şi pot ajunge până la 1.500 euro de persoană pentru un sejur de patru nopţi. Cel mai mult s-a plătit pentru o vacanţă la un conac din Transilvania: 55.000 de euro pentru patru nopţi (20 de persoane). Recordul sezonului este un pachet de 70.000 de euro, plătit de un cuplu pentru zece zile în Asia.

Reprezentanţii Nordis Travel, agenţie touroperatoare axată pe vacanţe tailor made, care a făcut o analiză a vacanţelor pregătite pentru Crăciun şi Revelion, spun că anul acesta turiştii români preferă rezervările last-minute (cu 30% mai multe decât anul trecut) şi vacanţe mai scurte, pentru a se încadra în buget, fără a face însă rabat de la confort şi calitate.

Se pleacă de la 500 de euro/persoană

O vacanţă de Crăciun în România, preferată de 60% din turiştii români, care costă începând cu 500 de euro de persoană, include 4 nopţi de cazare cu mic dejun şi cină, plus cina festivă de Crăciun, pomana porcului, primirea colindătorilor în Ajun şi alte obiceiuri. În funcţie de hotel, pensiune sau zonă, preţul poate ajunge le 1.500 de euro/persoană, la un hotel de 5*, cu facilităţi premium precum piscină încălzită, jacuzzi sau Moş Crăciun cu daruri etc.

Pe locul al doilea în topul destinaţiilor preferate de clienţii agenţiei Nordis Travel se află Laponia, aleasă de 15% dintre aceştia. Un sejur de 4 nopţi în Ţara lui Moş Crăciun, pentru doi adulţi şi un copil, costă în jur de 7.000 de euro. Pachetul include biletele de avion, cazare cu mic dejun inclus, plimbări cu sania trasă de husky, cina festivă şi vizita Moşului (care soseşte cu sania trasă de reni şi oferă cadouri copiilor). Adulţii pot merge la schi chiar în Staţiunea oficială a lui Moş Crăciun, Levi, care are de altfel cele mai mari pârtii din Finlanda.

Pe locul al treilea în ordinea preferinţelor sunt destinaţiile exotice; 25% dintre turiştii români au ales destinaţii precum Dubai, Maldive sau Thailanda.

„Este un lucru bun că în contextul economic în care ne aflăm, românii călătoresc şi găsesc bugete pentru a petrece timp frumos alături de familie şi de prieteni de Crăciun şi Revelion. Călătoriile au un efect terapeutic. Cu siguranţă că, la capătul unui an greu, merită din plin câteva zile de relaxare într-un loc cu totul special”, a spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Comenteaza