Ceasurile inteligente ar putea detecta dacă ai COVID-19 chiar înainte de apariția simptomelor

Ceasurile inteligente ar putea detecta dacă ai COVID-19 chiar înainte de apariția simptomelor
| Foto: playtech.ro

Ceasurile inteligente au o mulțime de motive pentru care se dovedesc a fi utile, iar una dintre cele mai interesante funcții are legătură cu determinarea unei posibile infecții cu noul coronavirus.

Cercetătorii din cadrul Stanford University vor să transfrome dispozitivele într-una dintre cele mai utile arme prin care am putea limita răspândirea virusului. Stanford Medicine’s Healthcare Innovation Lab a lansat mai devreme în 2020 un studiu menit să determine dacă dispozitivele wearable ar putea fi folosite pentru a detecta dacă o personă suferă de COVID-19 înainte ca aceasta să dezvolte simptomele specifice bolii.

Cunoscut sub numele de Coronavirus Wearables Study, studiul încă este în căutare de participanți, iar aceștia vor trebui să ofere date de pe ceasurile lor inteligente precum ritmul cardiac, temperatura sau saturația de oxigen din sânge. Vor face asta printr-o aplicație special creată de echipa de la Stanford, dar și printr-un formular completat zilnic în care vor oferi informații despre sănătatea lor.

Mai concret, cercetătorii vor folosi datele culese din dispozitivele wearable pentru a crea algoritmi care pot detecta modificările fiziologice prin care o persoană să-și dea seama că este infectată, poate chiar înainte ca aceasta să știe că este bolnavă. Astfel, în cazul în care dispozitivul detectează semne de infecție, cum ar fi o creștere a ritmului cardiac, utilizatorul va fi alertat prin intermediul aplicației că ar putea să se îmbolnăvească. Acest lucru îi va permite să se autoizoleze mai devreme și astfel să răspândească infecția la mai cât mai puțini oameni, arată o analiză Playtech.

Comenteaza