Cele mai simple și mai gustoase clătite din lume! Și un începător le poate face

Cele mai simple și mai gustoase clătite din lume! Și un începător le poate face
| Foto: savoriurbane.com

Clătitele se numără printre deserturile preferate ale românilor. Fie că au umplutură dulce, fie sărată, sunt sățioase și, mai ales, delicioase.

De ce ai nevoie: 

- 400 g făină

- 6 ouă

- 300 ml lapte

- 300 ml apă minerală carbogazoasă

- 1 praf de sare

-100 g unt (se poate folosi și ulei, dacă nu ai unt)

- 2-3 linguri de zahăr, în cazul în care le faceți dulci

- aromă la alegere: esență de vanilie, coajă de lămâie, portocală sau esență de rom.

IMPORTANT! Laptele trebuie să fie rece, făina trebuie să fie cernută, apa minerală nu trebuie desfăcută înainte. Și nu uitați de sare, pentru că fără ea nu ies clatitele gustoase.

Cum se fac: 

Bateți ouăle foarte bine cu telul, sau cu un mixer, până fac puțină spumă, apoi lăsați-le 10 minute deoparte. După aceea, se daugă laptele, apa minerală și aromele. Se amestecă foarte bine, apoi se încorporează untul și zahărul. Făina se pune în ploaie, amestecând foarte bine, până nu mai rămân cocoloașe. Amestecul se lasă se se odihnească 20 de minute, acoperit. 

Înainte de prima clătită, se unge tigaia cu foarte puțin ulei. Prăjiți-le la foc mic și întoarceți fiecare clătită, atunci când vedeți că s-a rumenit pe margine. Puneți-le pe o farfurie și acoperiți-le, ca să rămână pufoase. Mai departe, rămâne la latitudinea voastră ce umplutură alegeți: dulceață, finetti, brânză dulce cu stafide, etc.

(rețetă preuată de pe stiridiaspora.ro)

Etichete
Comenteaza