Celine Dion a mărturisit de ce amână sau anulează unele concerte în Europa: "Am fost diagnosticată recent"

Celine Dion a mărturisit de ce amână sau anulează unele concerte în Europa: "Am fost diagnosticată recent"

Celine Dion le-a dezvăluit joi fanilor că suferă de o afecțiune ''foarte rară'', care a forţat-o să îşi amâne din nou sau să-şi anuleze unele dintre concertele din turneul său "Courage World Tour" în Europa.

Vizibil emoţionată în mesajul video postat pe contul său de pe reţele sociale, vedeta din Quebec a explicat că se confruntă cu "probleme de sănătate de multă vreme".

"Recent, am fost diagnosticată cu o tulburare neurologică foarte rară, numită în engleză "stiff-person syndrome" (sindromul omului înţepenit), a detaliat ea, pe Instagram, transmite AFP, citat de Agerpres.

Această tulburare, care se caracterizează în special prin rigiditate musculară progresivă, îi provoacă lui Celine Dion dificultăţi la mers şi o împiedică să îşi "folosească corzile vocale" aşa cum şi-ar dori, a detaliat cântăreaţa.

"Mă întristează enorm că trebuie să vă spun astăzi că nu voi fi pregătită să îmi reîncep turul prin Europa, în februarie", a continuă ea, adăugând că are alături "o echipă excelentă de medici".

Turneul urma să fie reluat la sfârşitul lunii februarie, în Republica Cehă, la Praga.

Concertele vedetei programate în vară sunt, de asemenea, afectate.

Celine Dion a susţinut primele 52 de spectacole din acest turneu înainte de debutul pandemiei de COVID-19, la începutul anului 2020. Vedeta a anunţat apoi în ianuarie că anulează etapa nord-americană a acestui turneu din cauza problemelor sale de sănătate.

Potrivit site-ului cântăreţei, concertele care urmau să aibă loc în primăvară, în perioada 24 februarie - 11 aprilie, au fost reprogramate în primăvara anului 2024. Spectacolele planificate la vară, între 31 mai şi 17 iulie, au fost anulate. Concertele dintre 26 august şi 4 octombrie nu sunt afectate.

Spectacolele care au fost anulate urmau să aibă loc la Tel Aviv (Israel), Nicosia (Cipru), Attard (Malta), Atena (Grecia), Carhaix (Franţa), Lucca (Italia), Nyon (Elveţia) şi Bucureşti.

Comenteaza