Charter Cluj - Grecia / Cât costă vacanţa pentru o familie cu copii

Charter Cluj - Grecia / Cât costă vacanţa pentru o familie cu copii

Sezonul de vacanţe de vară în Grecia a început în prima săptămână din luna iunie, cu 11 curse charter din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi spre şapte insule.

Turiştii români, cei mai mulţi fiind familii cu copii, optează pentru hoteluri de 3-5*, la un buget de cel puţin 800 euro/familie. Hotelul este selectat după facilităţile pentru copii (piscine, cluburi ori locuri de joacă, meniu special), distanţa faţă de mare, calitatea nisipului, mai puţin după facilităţile pentru adulţi (spa, masaj, saună).

Turiştii aleg pachete cu mic dejun sau demipensiune şi se interesează despre atracţiile insulei pe care vor să o viziteze în totalitate. Copiii de până la 12 ani au gratuitate la cazare, iar tarifele afişate includ toate taxele.

"Pentru luna iunie, un pachet pentru o familie cu doi copii costă de la 1.119 euro/hotel de 3* în Heraklion - Creta, de la 1.437 de euro/hotel de 3* în Corfu şi de la 1.361 de euro/hotel de 3* în Rodos", spun reprezentanţii unei agenţii de turism. 

Grecia este o destinaţie căutată şi pentru practicarea sporturilor nautice. Turiştii aleg Rodos pentru surfing, Santorini, pentru scufundări, Creta şi Corfu, pentru windsurfing şi kitesurfing. Cel mai des ei cumpără doar biletele la avioane charter, care last minute pot costa chiar şi 100 de euro dus-întors de persoană.

Comenteaza