China, cel mai mare număr de "conectaţi" la internet din lume

China, cel mai mare număr de
La sfârşitul anului 2016, peste 53% din cei 1,37 miliarde de chinezi erau conectaţi la internet, datorită răspândirii foarte rapide a telefoanelor mobile care permit navigarea online.

Doar în cursul anului trecut, numărul utilizatorilor de internet a crescut cu 43 de milioane în China, ajungând la impresionantul număr de 731 de milioane, aproape cât toată populaţia Europei. Astfel, China se situează pe prima poziţie al numărului de internauţi, la nivel mondial.

Această creștere rapidă a numărului de utilizatori de Internet, reprezintă o provocare politică pentru regimul comunist chinez, care caută să controleze ce se întâmplă în mediul online. Cenzura se face prin interzicerea accesului pe mai multe site-uri străine, controlând motoarele de căutare (Google), rețele sociale (Facebook, Twitter) sau ziarele on-line. Doar cei care deţin software specializate pot trece de restricţiile din China, însă guvernul de la Beijing obligă furnizorii de rețele virtuale private (VPN) să obțină permisiunea guvernului, iar rețelele sociale chineze sunt, de asemenea, urmărite îndeaproape de oamenii guvernului care cenzurează conținutul considerat deranjant pentru putere sau chiar le închide definitiv. 

Cu toate astea, dorința de control nu împiedică guvernul să încurajeze utilizarea Internetului și a noilor tehnologii în China, fapt care explică creșterea explozivă a comerțului on-line, care stimulează creșterea consumului și a serviciilor.

Numărul chinezilor care au efectuat o achiziție on-line prin intermediul telefonului mobil a explodat anul trecut cu aproape o treime. 

Comenteaza